Τα σουφλέ λεμονιού που θα ξετρελάνουν την οικογένειά σας - Η γεύση τους είναι ΟΤΚ
Πιο νόστιμο σουφλέ λεμονιού δεν έχετε φτιάξει ποτέ ξανά.

Λεμονοκέικ σας έχουμε δείξει πώς να φτιάχνετε, τρουφάκια λεμονιού , το ίδιο και μπισκότα λεμονιού . Σουφλέ λεμονιού όμως, δεν είχαμε αναρτήσει ποτέ στο site μας. Τα βρήκαμε, τα φτιάξαμε, τα δοκιμάσαμε και αποφασίσαμε να τα μοιραστούμε μαζί σας. Η γεύση τους είναι ΟΤΚ (ό,τι καλύτερο δηλαδή) που λέει και η σημερινή νεολαία.
Γιατί θα σας αρέσουν;
Για τα απλά συστατικά τους: Αυτά τα κέικ μπορούν να φτιαχτούν με μόλις οκτώ υλικά, τα περισσότερα από τα οποία πιθανότατα έχετε ήδη στη διάθεσή σας.
Το πιο νόστιμο κέικ λεμονιού που μπορείς να φτιάξεις μέσα σε 5 λεπτά
Δεν είναι πολύ γλυκά: Το λεμόνι σε συνδυασμό με τη γλύκα τους θα σας δώσουν μια ισορροπημένη γεύση.
Βασικά συστατικά για σουφλέ λεμονιού

Αυγά: Τα αυγά είναι το κύριο συστατικό αυτής της συνταγής. Θα βοηθήσουν να γίνουν αφράτα και απαλά.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: Μια μικρή ποσότητα θα βοηθήσει τα σουφλέ σας να φουσκώσουν όσο μέσα τους ζεσταίνεται η λεμονένια κρέμα.
Λεμόνια: Τόσο ο χυμός όσο και το ξύσμα λεμονιού χρησιμοποιούνται για τη φωτεινή και κατακίτρινη όψη τους όσο και τη γεύση τους.
Τάρτα λεμονιού - Η καλύτερη που θα φτιάξετε για τα μικρά σας (vid)
Υλικά για να φτιάξετε τα σουφλέ λεμονιού
- 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 ασπράδια, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι συν 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη, μοιρασμένη
- 3/4 φλιτζανιού πλήρες γάλα ή γάλα 2%
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 1/2 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και κρυωμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Πώς να φτιάξετε σουφλέ λεμονιού

- Ζεστάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου.
- Βάλτε σε ένα ταψί 8 φορμάκια για σουφλέ, αφού πρώτα τα θα έχετε βουτυρώσει ή ψεκάσει με σπρέι λαδιού.
- Βάλτε ζεστό νερό στο ταψί.
- Φτιάξτε τα σουφλέ σας.
- Χτυπήστε τους κρόκους αυγών, την κρυσταλλική ζάχαρη, το γάλα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το λιωμένο ανάλατο βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο και χωρίς σβώλους.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια μεχρι να αφρατάψουν.
- Έπειτα ρίξτε τα μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε τα απαλά όλα μαζί.
- Μοιράστε ομοιόμορφα το μείγμα στα φορμάκια.
- Ψήστε τα σουφλέ σας στη μέση του φούρνου.
- Το ζεστό νερό στο ταψί πρέπει να φτάνει περίπου μέχρι τη μέση από το κάθε φορμάκι.
- Ψήστε μέχρι η κορυφή κάθε μικρού σουφλέ να φουσκώσει και να σταθεροποιηθεί
- Βγάλτε τα σουφλέ σας με προσοχή από το ταψί και αφήστε τα να κρυώσουν για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη και τα σερβίρετε ζεστά.