Πώς να φτιάξετε νηστίσιμους λουκουμάδες: Βήμα-βήμα οδηγός

Νηστίσιμοι Λουκουμάδες: Συνταγή και μυστικά για να τους πετύχετε.

Μαργαρίτα Νικολάου
Πώς να φτιάξετε νηστίσιμους λουκουμάδες: Βήμα-βήμα οδηγός
Bigstock

Αυτά τα νόστιμα μικρά λουκουμαδάκια είναι εξαιρετικά και φυσικά πολύ, πολύ νόστιμα.

Σίγουρα όλοι έχετε έστω και μια ανάμνηση από τα παιδικά σας χρόνια να τρώτε νόστιμους λουκουμάδες από τα χεράκια της γιαγιάς με μέλι και κανέλα.

Οι περισσότερες συνταγές που υπάρχουν στο διαδίκτυο περιέχουν αβγά, γι' αυτό και εγώ βρήκα μια διαφορετική συνταγή για νηστίσιμους λουκουμάδες με ζάχαρη άχνη.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε σίγουρα έχετε τα έχετε (αν όχι όλα) στο σπίτι σας. Μαζέψτε τα, μετρήστε τα, ζυγίστε τα και φτιάξτε την πιο νόστιμη λιχουδιά είτε νηστεύετε, είτε όχι.

Vegan mini λουκουμαδάκια με ζάχαρη άχνη

Υλικά:

  • 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο ή σπόρους chia
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • ½ φλιτζάνι φυτικό γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο vegan βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη

Συνταγές για παιδιά: Νηστίσιμα ντόνατ χωρίς αυγά και βούτυρο (vid)

Bήμα - Βήμα η εκτέλεση:

  1. Ζεστάνετε σε μια βαθιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο φυτικό λάδι και αφήστε το να ζεσταθεί καλά.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τον λιναρόσπορο και το νερό και αφήστε το στην άκρη για 5 έως 10 λεπτά για να πήξει.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το φυτικό γάλα με το μηλόξυδο και αφήστε το στην άκρη. Θα πήξει ελαφρώς και θα «κόψει».
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα.
  5. Στη συνέχεια, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και το λιωμένο vegan βούτυρο στο μείγμα φυτικού γάλακτος και ξιδιού, καθώς και το πηχτό μείγμα λιναρόσπορου.
  6. Ανακατέψτε καλά.
  7. Στη συνέχεια βάλτε τα υγρά υλικά στο μπολ με το αλεύρι και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια κολλώδης μπάλα ζύμης.
  8. Αλευρώστε ελαφρά μια καθαρή επιφάνεια και πασπαλίστε τη ζύμη σας με λίγο αλεύρι, καθώς και τα χέρια σας. Τοποθετήστε τη ζύμη στην αλευρωμένη επιφάνεια και απλώστε την απαλά δημιουργώντας έναν κύκλο πάχους περίπου 2,5 έως 3 εκατοστών.
  9. Κόψτε στρογγυλά κομμάτια 5 εκατοστών από τη ζύμη χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ.
  10. Για να κάνετε τις τρύπες στο κέντρο, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι ή ένα καπάκι από γάλα ή αναψυκτικό.
  11. Αν απλά θέλετε να φτιάξετε μπαλάκια, κάντε το. Είναι πολύ πιο εύκολη η διαδικασία.
  12. Όταν το λάδι ζεσταθεί καλά, τοποθετήστε τα λουκουμαδάκια σας στο καυτό λάδι.
  13. Ενώ τηγανίζεται η πρώτη παρτίδα, φτιάξτε και τα υπόλοιπα με τη ζύμη που έχετε στον πάγκο.
  14. Μόλις πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, βγάλτε τα από το λάδι και αφήστε τα σε μια σχάρα πάνω από ένα ταψί. Δεν χρειάζεται να τα τοποθετήσετε σε χαρτί κουζίνας.
  15. Αφήστε τα να κρυώσουν για 10 έως 20 λεπτά πριν τα καλύψετε με άχνη ζάχαρη.

Να θυμάστε: Όπως ΟΛΟΙ οι λουκουμάδες και ντόνατ, το ίδιο και αυτά τρώγονται καλύτερα την πρώτη ημέρα που τα φτιάχνετε! Την επόμενη μέρα μπορεί να μην έχουν τη φρεσκάδα της πρώτης μέρας.

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved