Donuts με μηλίτη: Ό,τι πιο νόστιμο θα φτιάξετε σήμερα

Φτιάξτε λουκουμάδες μηλίτη με ζάχαρη και κανέλα. Ένα comfort food για μετά τις γιορτές.

Μαργαρίτα Νικολάου
Donuts με μηλίτη: Ό,τι πιο νόστιμο θα φτιάξετε σήμερα
Bigstock

Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από το να δαγκώνεις ένα κομμάτι αφράτο, νόστιμο και φρέσκο λουκουμά καλυμμένο με ζάχαρη και κανέλα. Κάθε μπουκιά και απόλαυση.

Αυτούς τους λουκουμάδες 🍩 φυσικά θα τους λατρέψουν και τα παιδιά σας, αφήστε που θα κάνουν αυτή την πρώτη εβδομάδα στα σχολεία μετά τις γιορτές πιο γλυκιά.

Συνταγή για λαχταριστούς μηλολουκουμάδες

Τη συνταγή την είχα βρει πριν μερικά χρόνια στο Instagram και τη μετέφερα στο τετραδιάκι με τις συνταγές που καταγράφω. Μιας και είναι μία από τις πιο αγαπημένες της οικογένειάς μου δεν γινόταν να μη τη μοιραστώ μαζί σας. Πρόκειται για ένα comfort food ιδανικό για εκείνα τα απογεύματα που χουχουλιάζετε στον καναπέ (όταν δεν τρέχετε σε δραστηριότητες) και απολαμβάνετε μια κούπα ζεστό καφέ.

Σημειώστε τα υλικά και φτιάξτε τη σήμερα κιόλας.

Υλικά:

  • 3 φλιτζάνια μηλίτη
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 4 ½ κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ⅔ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 2 φλιτζάνια ηλιέλαιο

Πεντανόστιμες αυγοφέτες, όπως της γιαγιάς

Πώς θα φτιάξετε τους λουκουμάδες 🍩

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλτε τον μηλίτη και βράστε. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να σιγοβράσει ανακατεύοντας πού και πού.
  2. Μόλις έχετε περίπου 1 κούπα μηλίτη (15-20 λεπτά μετά) αφαιρέστε το από την εστία και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Αφήστε το στην άκρη.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα, το μοσχοκάρυδο και την υπόλοιπη κανέλα (1 1/2 κουταλάκι του γλυκού).
  5. Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατέψτε τα αυγά και τον μηλίτη.
  6. Ρίξτε το μείγμα μέσα στο αλεύρι και ανακατέψτε με μια μαρίζ.
  7. Σκεπάστε με μια διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για μία ώρα.
  8. Πάρτε τη ζύμη και φτιάξτε με το ζυμάρι σας λουκουμάδες.
  9. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ή τηγάνι βάλτε το ηλιέλαιο και ζεστάνετέ το καλά.
  10. Βάλτε μέσα τους λουκουμάδες και τηγανίστε τους έως ότου έχουν ένα ωραίο σκούρο καστανό χρώμα.
  11. Πασπαλίστε τους με τη ζάχαρη και την κανέλα που βάλατε στην αρχή στην άκρη.
  12. Σερβίρονται ζεστοί.

Θα με θυμηθείτε. Είναι σκέτη απόλαυση! 😉

Λουκουμάδες παραλίας στον φούρνο - Συνταγή για να τους φτιάξετε

DPG Network
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved