Νηστίσιμο Carrot Cake σε τετράγωνο ταψί χωρίς μίξερ
Πανεύκολη συνταγή που ακόμη και ένα μικρό παιδί μπορεί να φτιάξει.

Το κέικ καρότου είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα γλυκό σνακ ή επιδόρπιο που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια, ειδικά κατά τη διάρκεια της νηστείας. Με την πλούσια γεύση του και την υγρή υφή του, αυτό το κέικ είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει όχι μόνο εσάς αλλά και τα παιδιά σας. Μάλιστα και εκείνα μπορούν να βοηθήσουν ενεργά στην παρασκευή του, από το τρίψιμο των καρότων μέχρι το ανακάτεμα των υλικών, κάνοντας την εμπειρία ακόμα πιο διασκεδαστική για εκείνα.
Πασχαλινό και νηστίσιμο κέικ καρότου με βρόμη χωρίς αυγά, βούτυρο ή γάλα
Γεμάτο θρεπτικά συστατικά και οφέλη για την υγεία αυτό το κέικ καρότου/carrot cake

Το κέικ καρότου δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά και γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία των ματιών, ενώ τα καρύδια προσφέρουν υγιεινά λιπαρά και φυτικές ίνες. Επιπλέον, η κανέλα και το τζίντζερ προσθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, καθιστώντας αυτό το κέικ μια υγιεινή επιλογή για όλους. Ακόμα και αν νηστεύετε, μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή χρησιμοποιώντας φυτικά υποκατάστατα για το βούτυρο και το τυρί κρέμα, διατηρώντας την ίδια υπέροχη γεύση.
Γεμίστε το σπίτι σας με άρωμα του φρεσκοψημένου κέικ
Ακολουθούν τα υλικά για να φτιάξετε το κέικ:
Nηστίσιμες μπάρες καρότου χωρίς μίξερ και χωρίς ψήσιμο
Στερεά υλικά:
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα καστανή ζάχαρη
- 3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλιά της σούπας baking powder
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Υγρά υλικά:
- ¾ κούπας γάλα καρύδας ή αμυγδάλου
- ⅓ κούπας ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
- 2 κουταλάκια του γλυκού υγρή βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
- 2½ κούπες καρότα τριμμένα
Έξτρα υλικά:
- ¾ κούπα καρύδια
- ½ κούπα σταφίδες
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώστε το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσετε και στρώστε στον πάτο αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε όλα τα στερεά υλικά και ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά.
- Προσθέστε τα υγρά υλικά και ανακατέψτε για περίπου 1 λεπτό.
- Μην το ανακατέψετε υπερβολικά. Ο χυλός πρέπει να είναι αρκετά πηχτός.
- Θρυμματίστε τα καρύδια και ρίξτε τα μέσα στο μείγμα μαζί με τις σταφίδες - αν θέλετε.
- Ρίξτε τον χυλό στο ταψί σας και ψήστε στους 170°C για 45 έως 55 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγει σχεδόν στεγνή.
- Αφήστε το να κρυώσει στο ταψί για 15 λεπτά, στη συνέχεια μεταφέρετέ το σε μια σχάρα και αφήστε το να κρυώσει εντελώς, για περίπου 2 έως 3 ώρες.
- Μπορείτε να το σερβίρετε με ζάχαρη άχνη ή φυτική κρέμα.