Μυστική συνταγή για τα πιο νόστιμα σοκολατένια πασχαλινά κουλουράκια

Αυτή είναι η συνταγή για πασχαλινά σοκολατένια κουλουράκια

Μαργαρίτα Νικολάου
Μυστική συνταγή για τα πιο νόστιμα σοκολατένια πασχαλινά κουλουράκια
Bigstock

Αυτά τα κουλουράκια είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να φτιάξετε τα κλασικά πασχαλινά σας κουλουράκια... αλλιώς.

Είναι σοκολατένια και υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού και βουτύρου.

Τα τέλεια πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς

Tips και συμβουλές:

Χρησιμοποιήστε άγλυκο κακάο: Μη χρησιμοποιείτε γλυκό κακάο που προσθέτετε στο γάλα του παιδιού σας.

Αν θέλετε να καταψύξετε τη ζύμη, κάντε το, απλά πλάστε τα κουλουράκια σας και έπειτα καταψύξτε τα. Έτσι μπορείτε να βγάλετε όσα θέλετε για να ψήσετε.

Για να ψήσετε κατευθείαν από την κατάψυξη, απλώς προσθέστε ένα ή δύο λεπτά στον χρόνο ψησίματος, δεν χρειάζεται απόψυξη.

Οι viral πασχαλινές συνταγές της Δέσποινας Βανδή που πρέπει να φτιάξεις τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υλικά για πασχαλινά σοκολατένια μπισκότα

  • 300 γραμμάρια βούτυρο
  • 350 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κιλό αλεύρι (περίπου)
  • 6 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 120 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 50 γραμμάρια γάλα πλήρες
  • 1 πρέζα αλάτι

Το μυστικό για να φτιάξετε κουλουράκια πασχαλινά της γιαγιάς βρίσκεται στην αμμωνία

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε στα ταψιά/λαμαρίνες που θα χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό χαρτί και προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα.
  2. Χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Έπειτα προσθέστε τη βανίλια και ένα-ένα τα αβγά.
  4. Μετά από 2 λεπτά προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίστε το ανακάτεμα.
  5. Διαλύστε μέσα στο χυμό πορτοκαλιού τη σόδα (επάνω από τον κάδο - γιατί θα αφρίσει) και έπειτα ρίξτε στο μείγμα.
  6. Ανακατέψτε το αλεύρι, με το αλάτι, το κακάο και το μπέικιν σε ένα μπολ.
  7. Έπειτα ρίξτε εναλλάξ το γάλα με το μείγμα του αλευριού.
  8. Μόλις αρχίσει η ζύμη να κολλά στο φτερό του μίξερ, συνεχίστε το ζύμωμα με τα χέρια.
  9. Ζυμώστε μέχρι να γίνει μια ζύμη.
  10. Κόψτε τη ζύμη σε κομμάτια και πλάστε σε κοτσιδούλες ή στεφανάκια.
  11. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για όλα τα κουλουράκια σας.
  12. Βάλτε τα στο αντικολλητικό χαρτί, με λίγο ασπράδι αραιωμένο με νερό και ψήστε για 15-20 λεπτά. (ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος των κουλουριών σας).
  13. Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρέστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved