Συνταγή για μπισκότα βουτύρου με 4 υλικά - Έτοιμα σε χρόνο dt
Σπιτικά μπισκότα βουτύρου, μαλακά και πεντανόστιμα. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν.
Τα μπισκότα βουτύρου είναι από τα αγαπημένα μας και τα αγαπημένα των παιδιών. Κάτι η αφράτη υφή τους, κάτι η λαχταριστή γεύση τους, είναι το τέλειο γλυκισμα για να απολαύσουμε μαζί με τον καφέ, το γάλα ή για να πάρουν μαζί τους τα παιδιά στο σχολείο.
Συνήθως τα αγοράζουμε από φούρνο της γειτονιάς, εμείς όμως σας προτείνουμε να τα φτιάξετε στο σπίτι χρησιμοποιώντας τέσσερα μόνο υλικά. Όσο για το χρόνο που θα σας πάρει; Το πολύ ένα τέταρτο!
Τι θα χειαστείτε:
• 470 γραμμάρια βούτυρο
• 175 γραμμάρια ζάχαρη
• 3 αυγά
• 650 γραμμάρια αλεύρι
Πώς θα τα φτιάξετε:
Βήμα 1ο:
Αρχικά είναι σημαντικό να βγάλετε το βούτυρο και τα αυγά από το ψυγείο για να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Τώρα το καλοκαίρι, μία ώρα είναι αρκετή.
Βήμα 2ο:
Σε ένα μπολ βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπήστε με το μίξερ πολύ καλά για περίπου πέντε με δέκα λεπτά.
Βήμα 3ο:
Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και συνεχίστε το χτύπημα.
Βήμα 4ο:
Προσθέστε το αλεύρι και συνεχίστε το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα.
Βήμα 5ο:
To μείγμα σας θα είναι έτοιμο όταν θα είναι ομοιογενές και θα κολλάει (βλ. παρακάτω φωτογραφία).Βάλτε το μείγμα σε κορνέ και φτιάξτε τα μπισκότα τα οποία θα τοποθετήσετε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Βήμα 6ο:
Ψήστε στους 160 με 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Συμβουλές για το σωστό ψήσιμο των μπισκότων
Σε αυτό το σημείο, είναι σημαντικό να θυμηθούμε μερικά tips για το ψήσιμο μπισκότων. Απαραιτήτως λοιπόν, εφαρμόστε τα εξής:
- Όπως αναφέρουμε και παραπάνω το βούτυρο,αλλά και τα αυγά, θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ο φούρνος πρεπει να είναι προθερμασμένος πριν βάλετε μέσα τα μπισκότα
- Όση ώρα ψήνονται τα μπισκότα, μην ανοίξετε τον φούρνο. Θα "φύγει" η ζέστη και τα μπισκότα μπορεί να μην ψηθούν ή να μην φουσκώσουν αρκετά.
- Αφήστε τα μπισκότα να ψηθούν επαρκώς. Ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός επομένως μπορεί να χρειαστεί να τα αφήσετε λίγο παραπάνω από τον χρόνο που αναγράφεται στη συνταγή. Είναι σημαντικό να βλέπετε τα μπισκότα, και μόλις πάρουν χρώμα, τότε να τα βγάλετε.
- Μην το παρακάνετε με την ποσότητα των μπισκότων στο ταψί. Τέσσερα με πέντε μαξ μπισκότα σε κάθε σειρά είναι καλά, ανάλογα βέβαια και από το μέγεθός τους.
Πηγή φωτογραφιών εντός άρθρου: wikihow.com