Πανεύκολα πατατοκεφτεδάκια με τέσσερα υλικά!

Μικροί μεγάλοι λατρεύετε τις πατάτες! Αν βαρεθήκατε να τις τρώτε με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να τις παραλλάξετε σε...πατατοκεφτεδάκια!

Θα χρειαστείτε μόνο τέσσερα υλικά! Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 60 λεπτά, και τα υλικά αντιστοιχούν σε 4 άτομα.

Υλικά
3 πατάτες μεσαίου μεγέθους
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
Αλάτι μια πρέζα
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30-40 λεπτά. Βγάζουμε τις βρασμένες πατάτες απο την κατσαρόλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις καθαρίζουμε και τις τρίβουμε στον τρίφητ από τον χοντρό κόφτη. Βάζουμε το τρίμμα σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
Παίρνουμε 1 κ.γ. απο τη ζύμη της πατάτας και πλάθουμε το κεφτεδάκι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη.
Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.

Απολαύστε τα όσο είναι ζεστά και συνοδεύστε με κέτσαπ ή σαλάτα για να δροσιστείτε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved