Αν γυρίσατε από το χωριό με πεσκέσια από τον κήπο της γιαγιάς και του παππού και ανάμεσα στα λαχανικά του κήπου υπάρχουν κολοκύθες μεγάλες ή πολλά μικρά κολοκυθάκια μπορείτε να φτιάξετε μια νόστιμη μπατζίνα.
Μπατζίνα: Φτιάξτε κι εσείς την παραδοσιακή πίτα με τα κολοκυθάκια & τη φέτα
Αν πάλι έχετε κολοκυθάκια στο ψυγείο που έχουν μαραθεί, μη τα πετάξετε, τρίψτε τα και φτιάξτε αυτή τη νόστιμη κολοκυθόπιτα που θα γίνει ανάρπαστη.
Φτιάξτε μπατζίνα
Υλικά:
- 1 κιλό κολοκυθάκια (ή ένα μεγάλο κολοκύθι)
- 2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
- 3 αυγά
- 250 γραμμάρια φέτα
- λίγο λάδι
- αλάτι και πιπέρι
Πώς θα τη φτιάξετε:
Τρίβετε στον τρίφτη το κολοκύθι, το αλατίζετε ελαφρώς και το στραγγίζετε πολύ καλά. Είναι σημαντικό να μην έχει το κολοκύθι υγρά γιατί η πίτα θα "αφήσει" υγρά.
Χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά και σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα μαζί τα υλικά: το κολοκύθι, το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά, τη φέτα (σε κομμάτια), το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι απλώνετε το μείγμα, ραντίζετε με λίγο λάδι και ψήνετε την μπατζίνα στους 180 C, για 40 - 45 λεπτά.
Ζυμαρόπιτα ή αλλιώς Μπατζίνα όπως της γιαγιάς
Ευχαριστούμε πολύ τη συνάδελφο Ξένια Γιαννάκου που μοιράστηκε μαζί μας την συνταγή αυτή.
*πρώτη δημοσίευση 04/07/2018 - ανανεώθηκε