Σπιτική μπατζίνα: Εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Διαφορετική πίτα και τόσο νόστιμη.

Σπιτική μπατζίνα: Εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Bigstock

Αν γυρίσατε από το χωριό με πεσκέσια από τον κήπο της γιαγιάς και του παππού και ανάμεσα στα λαχανικά του κήπου υπάρχουν κολοκύθες μεγάλες ή πολλά μικρά κολοκυθάκια μπορείτε να φτιάξετε μια νόστιμη μπατζίνα.

Μπατζίνα: Φτιάξτε κι εσείς την παραδοσιακή πίτα με τα κολοκυθάκια & τη φέτα

Αν πάλι έχετε κολοκυθάκια στο ψυγείο που έχουν μαραθεί, μη τα πετάξετε, τρίψτε τα και φτιάξτε αυτή τη νόστιμη κολοκυθόπιτα που θα γίνει ανάρπαστη.

Φτιάξτε μπατζίνα

Υλικά:

  • 1 κιλό κολοκυθάκια (ή ένα μεγάλο κολοκύθι)
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
  • 3 αυγά
  • 250 γραμμάρια φέτα
  • λίγο λάδι
  • αλάτι και πιπέρι

Πώς θα τη φτιάξετε:

Τρίβετε στον τρίφτη το κολοκύθι, το αλατίζετε ελαφρώς και το στραγγίζετε πολύ καλά. Είναι σημαντικό να μην έχει το κολοκύθι υγρά γιατί η πίτα θα "αφήσει" υγρά.

Χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά και σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα μαζί τα υλικά: το κολοκύθι, το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά, τη φέτα (σε κομμάτια), το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι απλώνετε το μείγμα, ραντίζετε με λίγο λάδι και ψήνετε την μπατζίνα στους 180 C, για 40 - 45 λεπτά.

Ζυμαρόπιτα ή αλλιώς Μπατζίνα όπως της γιαγιάς

Ευχαριστούμε πολύ τη συνάδελφο Ξένια Γιαννάκου που μοιράστηκε μαζί μας την συνταγή αυτή.

*πρώτη δημοσίευση 04/07/2018 - ανανεώθηκε

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved