Σπιτική μπατζίνα: Εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Διαφορετική πίτα και τόσο νόστιμη.
Αν γυρίσατε από το χωριό με πεσκέσια από τον κήπο της γιαγιάς και του παππού και ανάμεσα στα λαχανικά του κήπου υπάρχουν κολοκύθες μεγάλες ή πολλά μικρά κολοκυθάκια μπορείτε να φτιάξετε μια νόστιμη μπατζίνα.
Μπατζίνα: Φτιάξτε κι εσείς την παραδοσιακή πίτα με τα κολοκυθάκια & τη φέτα
Αν πάλι έχετε κολοκυθάκια στο ψυγείο που έχουν μαραθεί, μη τα πετάξετε, τρίψτε τα και φτιάξτε αυτή τη νόστιμη κολοκυθόπιτα που θα γίνει ανάρπαστη.
Φτιάξτε μπατζίνα
Υλικά:
- 1 κιλό κολοκυθάκια (ή ένα μεγάλο κολοκύθι)
- 2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
- 3 αυγά
- 250 γραμμάρια φέτα
- λίγο λάδι
- αλάτι και πιπέρι
Πώς θα τη φτιάξετε:
Τρίβετε στον τρίφτη το κολοκύθι, το αλατίζετε ελαφρώς και το στραγγίζετε πολύ καλά. Είναι σημαντικό να μην έχει το κολοκύθι υγρά γιατί η πίτα θα "αφήσει" υγρά.
Χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά και σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα μαζί τα υλικά: το κολοκύθι, το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά, τη φέτα (σε κομμάτια), το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι απλώνετε το μείγμα, ραντίζετε με λίγο λάδι και ψήνετε την μπατζίνα στους 180 C, για 40 - 45 λεπτά.
Ζυμαρόπιτα ή αλλιώς Μπατζίνα όπως της γιαγιάς
Ευχαριστούμε πολύ τη συνάδελφο Ξένια Γιαννάκου που μοιράστηκε μαζί μας την συνταγή αυτή.
*πρώτη δημοσίευση 04/07/2018 - ανανεώθηκε