Συνταγή: Φτιάξτε ένα μυρωδάτο ψωμί από γλυκοπατάτα με καρύδια (vid)
Οι αρχαίοι Ατζέκοι είχαν την γλυκοπατάτα σαν το σημαντικότερο στοιχείο της διατροφής τους.
Σε πολλά μέρη του κόσμου μέχρι και σήμερα την έχουν ενταγμένη στην καθημερινότητα τους φτιάχνοντας ψωμί με γλυκοπατάτα, αλκοολούχο ποτό αλλά και χρώμα για να βάφουν κόκκινες τις φυτικές υφαντικές ίνες.
Η γλυκοπατάτα φυσικά διαφέρει από την κλασσική πατάτα. Δεν είναι υπόγειο φυτό, δηλαδή βλαστός αλλά βολβός. Έχει πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία απαραίτητα για την καλή υγεία.
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για ψωμί με γλυκοπατάτα και μπορείτε άμα σας αρέσει να αντικαταστήσετε το ψωμί που τρώτε καθημερινά με αυτό από γλυκοπατάτα που θα σας ωφελήσει πολύ.
Τι θα χρειαστείτε:
1 ¼ κούπας λευκή ζάχαρη
2 αυγά
½ κούπα φυτικό λάδι
1 ¾ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού baking soda
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού σκόνη κανέλας
500 γρ γλυκοπατάτας (αντί για 1 ½ 15 γ κονσέρβας που δείχνει το βίντεο)
½ κούπα κομμένα πεκαν
½ κούπα καρύδια
Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως θα το φτιάξετε: