Θρεπτική σούπα γλυκοπατάτας με γιαούρτι και καπνιστή πάπρικα

Κυριάκος Μελάς

Συνταγή για parmentier γλυκοπατάτας με γιαούρτι και καπνιστή πάπρικα.

Μια πεντανόστιμη θρεπτική σούπα, πλούσια αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, που η γλυκίζουσα αίσθηση που αφήνει ταιριάζει ιδανικά με πικάντικες γεύσεις. Θα συναρπάσει αν προσθέσετε κομματάκια από πικάντικο κρέας, ή τραγανά κρουτόνς ή ακόμα τρίμματα blue cheese ή φέτας.

Υλικά

  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 γλυκοπατάτες κομμένες σε φέτες
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι ( 200 γρ.)
  • 3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ L ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κ.τ.γ. καπνιστή πάπρικα ή μπούκοβο γλυκό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλαδάκι φρέσκο Θυμάρι (προαιρετικά)
  • Αλάτι -πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο, στην συνέχεια προσθέστε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και σβήστε με το ζωμό.
Αφήστε το να πάρει μια βράση και να μειωθούν λίγο τα υγρά του, αφαιρέστε την δάφνη και το θυμάρι και αλέστε τα στο μπλέντερ.
Προσθέστε το γιαούρτι ανακατέψτε ελαφρά & σερβίρετε.

Καλή Όρεξη
Κυριάκος Μελάς

Ό,τι χρειαστείτε ρωτήστε με στο Kiriakos Melas, στο Facebook ή επικοινωνήστε στην σχολή μου kidscookingclub.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved