Μπισκότα - 6 συνταγές για να φτιάξετε αυτή που σας αρέσει περισσότερο
Λαχταριστές συνταγές για να φτιάξετε μπισκότα με σοκολάτα, με βανίλια, με κανέλα, με αβοκάντο, με φυστικοβούτυρο, νηστίσιμα, με βούτυρο και άλλα πολλά υλικά.
Για τα μπισκότα τρελαίνονται μικροί και μεγάλοι!
Κι όμως οι επιλογές εκεί έξω είναι πολλές. Με σοκολάτα, χωρίς σοκολάτα, με κανέλα, με κακάο, με βρώμη, με βούτυρο, με λεμόνι... Αν συνεχίσουμε να γράφουμε, δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Γι' αυτό βρήκαμε τις πιο νόστιμες συνταγές για μπισκότα, προσπαθώντας να καλύψουμε όλα τα γούστα. Μικρών και μεγάλων.
Δείτε και τις έξι μία προς μία και φτιάξτε αυτή που σας αρέσει περισσότερο.
Μπισκότα bitter με κακάο και αλάτι
Υλικά:
- 100 γρμ βούτυρο
- 100 γρμ ζάχαρη (αν θέλετε βάζετε και λίγο λιγότερη)
- 1 αβγό
- 180 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρμ κακάο (σκούρο)
- 1 βανίλια
- 1/2 κ.τ.γ αλάτι
- 1 κ.τ.γ baking soda
Εκτέλεση:
Με το μίξερ χτυπήστε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το αβγό και συνεχίστε το ανακάτεμα. Προσθέστε το αλεύρι σιγά σιγά μαζί με το κακάο, τη βανίλια και το baking και αρχίστε το ζύμωμα με το χέρι (αν δεν έχετε το ειδικό εργαλείο για τις ζύμες στο μίξερ).
Βάλτε τη ζύμη για 10 λεπτά στο ψυγείο. Έπειτα βγάλτε τη και με κουπάτ φτιάξτε τα μπισκότα σας. Ψήστε για 10 λεπτά στον αέρα, στους 170C στο φούρνο σας.
Μπισκότα με μπανάνα και βρώμη
Υλικά:
- 1,5 φλιτζάνι βρώμη
- 2 μέτριες, ώριμες μπανάνες
- 1/3 φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:
Πολτοποιήστε τις μπανάνες, βάλτε τη βρώμη στο ίδιο μπολ και τις σταγόνες σοκολάτας. Πλάστε τα μπισκότα σας και ψήστε τα στους 180C για περίπου 10-15 λεπτά.
Μπισκότα με φυστικοβούτυρο
Υλικά:
- 110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/3 κούπας φυστικοβούτυρο απαλό
- 1/2 κ.γλ. βανίλια
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 3/4 κούπας σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:
Βάλτε σε ένα μπολ όλα τα στερεα υλικά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ τα βούτυρα μαζί με τη βανίλια. Ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι. Τέλος προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και συνεχίστε το ανακάτεμα. Τυλίξτε τη ζύμη ρολό σε ένα αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τη στο ψυγείο. για μισή ώρα.
Έπειτα βγάλτε τη, με ένα μαχαίρι κόψτε τα μπισκότα, βάλτε τα σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και ψήστε στους 180C για 12 με 14 λεπτά.
Μπισκότα με αβοκάντο
Υλικά:
- 1 αβοκάντο, ώριμο
- 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 1 αυγό
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 120 γρ. κακάο
- 60 γρ. σοκολάτα 72%, ψιλοκομμένη
- 80 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. baking soda
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάλτε το αβοκάντο, τη ζάχαρη, το αβγό και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά. Βάλτε μετά το κακάο, το αλεύρι και σόδα και συνεχίστε το ανακάτεμα.
Ζυμώστε με τα χέρια και ρίξτε την σοκολάτα. Πλάστε τα μπισκότα, βάλτε τα σε αντικολλητικο χαρτί στο ταψί και ψήστε στους 160C στον αέρα για 8-10 λεπτά.
Μπισκότα βουτύρου με πολύχρωμη τρούφα
Υλικά:
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κ.τ.γ αλάτι
- 226 γρμ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 αβγό
- 2 κ.τ.γ υγρή βανίλια ή δύο βανίλιες κανονικές
- πολύχρωμη τρούφα για διακόσμηση
Εκτέλεση:
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ το αβγό, το βούτυρο, τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Βάλτε το αλεύρι και το αλάτι και συνεχίστε το απαλό ανακάτεμα. Αφού θα έχετε μια αφράτη ζύμη, πλάστε τη σε μπαλάκια ή κόψτε τη με κουπάτ.
Πασπαλίστε τα μπισκοτα με την πολύχρωμη τρούφα, τοποθετήστε τα στη λαδόκολλα και ψήστε στους 190 βαθμούς για περίπου 14 λεπτά. Μην τα παραψήσετε. Βγάλτε τα από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε τα.
Μπισκότα κανέλας χωρίς αβγά, γάλα και βούτυρο
Υλικά:
- 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι (βάλτε και λίγο από τον πολτό)
- 1/4 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα σπορέλαιο
- 2 βανίλιες
- 1 κ.τ.γ baking powder
- 1 κ.τ.γ σόδα
- 300 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.τ.γ κανέλα
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Βάλτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα να προθερμανθεί. Ανακατέψτε σε ένα μπολ, τη ζάχαρη με το σπορέλαιο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ, βάλτε το χυμό με τη σόδα. Μόλις αφρίσει ρίξτε το χυμό μέσα στο λάδι με τη ζάχαρη. Έπειτα προσθέστε τις βανίλιες, το baking, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού (και τον πολτό) και λίγο-λίγο το αλεύρι ώστε καθώς ζυμώνετε να έχετε μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χεριά σας.
Ανοίξτε τη ζύμη σας σε φύλλο με πάχος 1 εκ. και φτιάξτε σχήματα με κουπάτ ή με ένα ποτήρι. Βάλτε τα επάνω σε λαδόκολλα και ψήστε για 10 λεπτά.