Συνταγή για κρέπες χωρίς αυγά
Πεντανόστιμη vegan συνταγή για κρέπες χωρίς αυγά και χωρίς γάλα
Τι είναι η κρέπα
Η κρέπα, όπως αναφέρει και η wikipedia, είναι ένα είδος πολύ λεπτής τηγανίτας φτιαγμένη συνήθως από χυλό σιτάλευρου. Η λέξη κρέπα προέρχεται από τη γαλλική crêpe που με τη σειρά της προέρχεται από τη λατινική crispa. Η κατανάλωσή της είναι διαδεδομένη σε όλη τη Γαλλία και θεωρείται εθνικό έδεσμα. Στη Βρεττάνη η κρέπα συνοδεύεται παραδοσιακά με μηλίτη. Οι κρέπες σερβίρονται με πολλών ειδών γέμιση, από την πιο απλή που είναι ζάχαρη μέχρι ποικίλους συνδυασμούς υλικών.
Πώς πρέπει να είναι οι κρέπες;
Οι κρέπες θα πρέπει να είναι:
- λεπτές (δεν είναι pancake κορίτσια)
- ελαστικές (ώστε να μπορούν να διπλωθούν εύκολα χωρίς να σπάσουν)
- φτιαγμένες με μυρωδάτο αλεύρι (μην χρησιμοποιείτε μαύρο αλεύρι ή αλεύρι από βρώμη ή ό,τι άλλο αλεύρι μπορεί να φαντάζεστε)
Υλικά που θα χρειαστείτε να φτιάξετε κρέπες χωρίς αυγά
- 1 3/4 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (αν βρείτε αλεύρι με άρωμα βανίλιας ακόμη καλύτερα)
- 2 3/4 cup άγλυκο γάλα αμυγδάλου ή ό,τι άλλο φυτικό γάλα προτιμάτε
- 1 βανίλια
- 2 κ.τ.σ λάδι καρύδας
- 1 κ.τ.σ ζάχαρη
Πώς θα τις φτιάξετε:
Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη. Ακόμη και τα παιδιά σας μπορούν να τις φτιάξουν.
Βάλτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατέψτε τα καλά.
Λαδώστε το τηγάνι σας, βάλτε το να ζεσταθεί καλά και φτιάξτε τις κρέπες σας.