Κέικ με λάδι και καλοκαιρινά φρούτα
Ένα νόστιμο και λαχταριστό κέικ, ελαφρύ τόσο όσο και με καλοκαιρινά φρούτα που θα ξετρελάνουν εσάς και τα παιδιά σας.
Νεκταρίνια, ροδάκινα, κεράσια, φρέσκα μούρα, βερίκοκα και ό, τι άλλο φρούτο λαχταρά η ψυχή σας.
Το καλοκαιράκι είναι εδώ και τι καλύτερο από το να το απολαύσετε απολαμβάνοντας εκτός από τον ζεστό ήλιο και την αλμύρα της θάλασσας και ένα νόστιμο και ελαφρύ κομμάτι κέικ με λάδι και καλοκαιρινά φρούτα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κούπα καστανή ζάχαρη
- 1 κ.τ.γ baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κούπα γάλα
- 3 αβγά
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1/2 κούπα κομμένα νεκταρίνια
- 1/2 κούπα κεράσια (χωρίς κουκούτσια)
- 1/2 κούπα βερίκοκα κομμένα
- (μπορείτε να βάλετε ό,τι φρούτο σας αρέσει)
- ζάχαρη άχνη και παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα στερεα υλικά μαζί.
Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ ανακατέψτε όλα τα υγρά μαζί.
Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού στο μπολ με τα υγρά υλικά και έπειτα ρίξτε το μείγμα με το αλεύρι. Προσθέστε τα φρούτα και με μια σπάτουλα ανακατέψτε ελαφρά.
Βάλτε το μείγμα σε στο ταψάκι σας που έχετε λαδώσει πριν ή που έχετε βάλει λαδόκολλα (για να μην σας κολλήσει) και ψήστε για περίπου 1 ώρα. (δείτε το κι εσείς καθώς φούρνος με φούρνο διαφέρει)
Όταν είναι έτοιμο, ξεφορμάρετε το κέικ και αφήστε το να ξεκουραστεί και να κρυώσει τελείως.
Λίγο πριν το σερβίρετε, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και παγωτό βανίλια.
Προεραιτικά και αν θέλετε βάζετε μερικά επιπλέον φρούτα.