Κρέπες χωρίς αυγά: Από τις πιο νόστιμες συνταγές που έχετε δοκιμάσει
Γλυκές και αλμυρές κρέπες χωρίς αυγά.
Οι κρέπες δεν είναι μόνο νόστιμες αλλά και πολύ εύκολες να τις φτιάξετε. Συνοδεύονται με τόσο πολλά υλικά που είναι ιδανική πρόταση για πρωινό, βραδινό ακόμα και για επιδόρπιο
Με υλικά που έχετε σπίτι σας έχετε έτοιμη σε ελάχιστα λεπτά μια γλυκιά ή αλμυρή κρέπα, με φρούτα, σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, σαντιγί, ή με τυρί, λαχανικά, κοτόπουλο, γαλοπούλα, και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας.
Τι θα χρειαστείτε για τη ζύμη κρέπας χωρίς αυγά:
Γλυκές κρέπες
1/2 φλιτζάνι γάλα
¾ φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζάνι (58 γρ) αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Αλμυρές κρέπες
1/2 φλιτζάνι γάλα
¾ φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζάνι (58 γρ.) αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάτε σε ένα μπολ το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι ή τη ζάχαρη. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και να σχηματιστούν φυσαλίδες στην κορυφή, περίπου 30 δευτερόλεπτα.Αφήστε μείγμα να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου ή μια νύχτα στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο (χτυπήστε ελαφρά πριν τη χρήση).
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι 8 ιντσών. Όταν είναι ζεστό, ψεκάστε ελαφρά με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος ή βούτυρο. Προσθέστε μια κουταλιά από το ζύμη κρέπας και γείρετε το τηγάνι με κυκλική κίνηση έτσι ώστε μείγμα να καλύπτει πλήρως το κάτω μέρος του τηγανιού. Αφήστε την κρέπα να ψηθεί για περίπου 2 λεπτά και με μια σπάτουλα, γυρίστε την από την άλλη πλευρά για περίπου 1 λεπτό.
Τη σερβίρετε με υλικά της αρεσκείας σας.
Πηγή: mommyshomecooking.com