Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κιμά και μελιτζάνα - Έξτρα γεύση και νοστιμιά

Mamatsita
Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κιμά και μελιτζάνα - Έξτρα γεύση και νοστιμιά

Νόστιμη και χορταστική μακαρονάδα με κιμά σε καλοκαιρινή εκδοχή.

Δε νομίζω πως υπάρχει κάποιος που μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά.

Σίγουρα πάντως, όχι εγώ. Ούτε και τα παιδιά μου.

Η μακαρονάδα με κιμά, φυσικά και ετοιμάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στο σπίτι μας.

Στην καλοκαιρινή της εκδοχή όμως, υπάρχει ένα υλικό που της δίνει έξτρα γεύση και νοστιμιά.Κι αυτό το υλικό, είναι η μελιτζάνα.

Δοκίμασε να τρίψεις μια μελιτζάνα μέσα στον κιμά και δώσε ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά και γλύκα σε αυτή την αγαπημένη μακαρονάδα. Κι αν η μελιτζάνα, δεν είναι το αγαπημένο λαχανικό των παιδιών σου, δεν χρειάζεται να αποκαλύψεις το “μυστικό”.

Να είσαι βέβαιη όμως πως θα ζητήσουν και δεύτερο πιάτο!

makaronada-me-kima.jpg

Δες παρακάτω τη συνταγή.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.


Με αγάπη
Mamatsita

Προετοιμασία: 15'

Eκτέλεση: 15'

Υλικά

για τη μακαρονάδα

  • 500 γρ σπαγγετίνη νο 10 (κατά προτίμηση)

τον κιμά

  • 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μελιτζάνα τριμμένη στον τρίφτη
  • 2-3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 200 γρ συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • αλάτι & πιπέρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1/2 κ γλ ζάχαρη
  • φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού

Βήματα

Για 4 μερίδες

  • Ξεκινώ σοτάροντας τον κιμά. Όταν το χρώμα του αλλάξει και σκουρύνει, προσθέτω το κρεμμύδι και την μελιτζάνα (δίχως την φλούδα).
  • Τα σοτάρω όλα για δυο τρία λεπτά ακόμα και στη συνέχεια προσθέτω την τριμμένη ντομάτα και τον χυμό.
  • Στη συνέχεια προσθέτω αλάτι & πιπέρι, ένα μικρό ξυλάκι κανέλα, την ζάχαρη και μπόλικο φρεσκοκομμένο βασιλικό.
  • Προσθέτω 2 ποτήρια χλιαρό νερό και αφήνω τη σάλτσα να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου.
  • Στο μεταξύ προσθέτω τα μακαρόνια Melissa σε αλατισμένο νερό που βράζει και τα βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Σερβίρω την μακαρονάδα στα πιάτα, πασπαλίζοντας πρώτα με τριμμένο τυρί, στη συνέχεια με λίγο κιμά και προσθέτω μετά τα μακαρόνια.
  • Συνεχίζω με τον κιμά και τέλος πασπαλίζω με μπόλικο τριμμένο τυρί.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved