Μπάρες μήλου «του ονείρου»

Mamatsita
Μπάρες μήλου «του ονείρου»

Μπάρες με μήλα και βρόμη

Bigstock

Αν θέλετε να φτιάξετε νόστιμες μπάρες για την παραλία, δείτε τη συνταγή που ακολουθεί.

Οι μπάρες είναι νόστιμες, θρεπτικές, υγιεινές και παντός καιρού. Είτε είναι χειμώνας, είτε καλοκαίρι, οι μπάρες είναι η τέλεια λύση για γρήγορο σνακ και σήμερα φτιάχνουμε μπάρες μήλου.

Ναι, ναι έτσι είναι, «ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα»!
Αυτό το γνωμικό ακολουθώ κι εγώ και γεμίζω τη φρουτιέρα μου και το ψυγείο μου μήλα και του δίνω και καταλαβαίνει.

Κάπως έτσι έφτιαξα και αυτές τις μπάρες. Πανεύκολα, πολύ γρήγορα, πολύ νόστιμα, πολύ θρεπτικά! Τις τσάκισαν στο σπίτι, τις έβαλα και στη τσάντα την επόμενη και γιατί όχι να μην πάνε και στην παραλία τώρα που καλοκαίριασε.

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη ❤️
Mamatsita

Προετοιμασία: 5'

Eκτέλεση: 15'

Υλικά

  • 2 κούπες νιφάδες βρώμης
  • 1 ¼ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 κ γλ +1/2 ακόμη κανέλα
  • λίγο αλάτι
  • ½ κ γλ μαγειρική σόδα
  • 170 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 2-3 μήλα χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 1 κ σ ζάχαρη κρυσταλλική

Βήματα

  • Βρέξε ένα κομμάτι λαδόκολλα και στρώσ' το στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσεις.
  • Μέσα εκεί ρίξε τη βρώμη, το αλεύρι, τη καστανή ζάχαρη, το 1 κ γλ κανέλα, το αλάτι, τη σόδα.
  • Ανακάτεψε τα καλά και στη συνέχεια πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο.
  • Ανακάτεψε και πάλι για να περάσει το βούτυρο σε όλα τα υλικά. Κράτησε στην άκρη μία κούπα από αυτό το μίγμα.
  • Το υπόλοιπο άπλωσε το με την πίσω μεριά ενός κουταλιού στη βάση του σκεύους σου.
  • Καθάρισε και κόψε σε μικρούς κύβους τα μήλα σου. Ο,τι μήλα κι αν έχεις. Εγώ εδώ χρησιμοποίησα και κόκκινα και πράσινα.
  • Ράντισε τα μήλα με τον χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια πασπάλισε τα με την κρυσταλλική ζάχαρη και το υπόλοιπο ½ κουταλάκι κανέλα.
  • Ρίξε πάνω από τα μήλα, τη βρώμη που είχες κρατήσει στην άκρη και σκέπασε το σκεύος σου καλά με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 30 λεπτά.
  • Με το σκεύος σου σκεπασμένο, τα μήλα θα έχουν το χρόνο να μαλακώσουν και να ψηθούν σωστά. Μετά τη μισή ώρα αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο κι άφησε το σκεύος σου στο φούρνο για 5-10 λεπτά ακόμη. Ίσα για να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.
  • Αυτό ήταν!!! Αφήνεις να κρυώσουν και κόβεις τις μπάρες σου στο σχήμα και στο μέγεθος που επιθυμείς.
  • Να σου πω επίσης, πως μπορείς να τις φυλάξεις στο ψυγείο καλά κλεισμένες στο ταπεράκι σου για τουλάχιστον 3 ημέρες.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved