Νόστιμα ρολάκια λαχανικών - Ιδανική επιλογή για το κολατσιό του παιδιού

Mamatsita

Είναι υγιεινά και πολύ νόστιμα. 

Αυτά τα ρολάκια λαχανικών με dip ταχίνι είναι ένα από αυτά που ετοιμάζω σε λιγότερο από μισή ώρα και που … εξαφανίζονται σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Υλικά

Για 12 ρολάκια
3 φρέσκα φύλλα κρούστας
2 κούπες ανάμικτα λαχανικά (καρότο, καλαμπόκι, φασολάκια, πατάτα)*
αλάτι- πιπέρι
½ κ γλ κουρκουμά
3 κ σ σησαμέλαιο
για το dip
4 κ σ σησαμέλαιο
1 κ σ ταχίνι
½ κ γλ μέλι

Tip 1: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι λαχανικά έχεις στη κουζίνα σου (για παράδειγμα κρεμμύδι, πράσο, κουνουπίδι ή μπρόκολο)
Tip 2: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κι έτοιμα κομμένα λαχανικά που θα βρεις στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ.
Tip 3: Μπορείς να κόψεις τα λαχανικά σε πολύ λεπτές λωρίδες, ή σε πολύ μικρά καρεδάκια.

Πώς γίνονται τα Ρολλάκια Λαχανικών & dip ταχινιού

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος σοτάρω τα λαχανικά με το σησαμέλαιο και προσθέτω αλάτι – πιπέρι και τον κουρκουμά.
Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος. Θέλω απλά τα λαχανικά να καραμελώσουν.
Διπλώνω τα φύλλα κρούστας στη μέση. Τα διπλώνω και πάλι στη μέση, και έτσι κόβω κάθε φύλλο σε 4 τετράγωνα κομμάτια
Στη λεπτή άκρη του φύλλου βάζω 1-2 κ γλ από τα λαχανικά, διπλώνω τις άκρες κατά μήκος και τυλίγω σε ρολάκι
Τοποθετώ τα ρολάκια σε σκεύος με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά τους.

Μπορείς αν θέλεις να τηγανίσεις τα ρολάκια λαχανικών σε σησαμέλαιο για λιγότερο από ένα λεπτό.
Πρόσεξε η επιφάνεια τους να εφάπτεται στο λάδι και να είναι όσο πιο στεγνή γίνεται έτσι ώστε να αποφύγεις το άφρισμα.
Μέχρι να γίνουν τα ρολάκια, ετοιμάζω το dip με το ταχίνι προσθέτοντας όλα τα υλικά σ΄ ένα μπολ κι ανακατεύοντας καλά.

Σερβίρω τα ρολάκια λαχανικών ζεστά.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

Στη gallery που ακολουθεί θα δείτε πόσο εύκολο είναι να τα φτιάξετε:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved