Πώς θα φτιάξετε λαχταριστή τυρόπιτα με σύκα

Πώς σε 4 βήματα θα φτιάξεις αυτή τη θεϊκή πίτα με σύκα και τυρί.

Mamatsita
Πώς θα φτιάξετε λαχταριστή τυρόπιτα με σύκα

Την ιδέα για αυτήν εδώ την «διαφορετική» τυρόπιτα με σύκα μου την έδωσε η αδελφή μου.

Από μικρή το έκανε αυτό. Μου γέμιζε το μυαλό ιδέες.

– «Τι λες να έκανες αυτό; Πώς θα σου φαινόταν αν προσπαθούσες για εκείνο;»

Εκείνο το πρωί την πήρα τηλέφωνο και της έλεγα για τα σύκα που μάζεψα και που είναι μες στη γλύκα και που θα τα κάνω ένα σούπερ γλυκάκι και που θα τα βάλω και στη σαλάτα….

-«…και γιατί δεν φτιάχνεις και μια τυρόπιτα;” μου είπε.

– «Χμμ, τυρόπιτα με σύκα; Μα και βέβαια. Γιατί όχι;!Τα σύκα ταιριάζουν υπέροχα με το τυρί. Θα το δοκιμάσω!»

Και το δοκίμασα. Κι αλήθεια σου λέω, ήταν ΥΠΕΡΟΧΗ! Ψήθηκε και μοσχομύρισε το σπίτι . Τα παιδιά μου, που στην αρχή δεν τους φάνηκε και τόσο καλή η ιδέα να μπουν τα σύκα στην πίτα, δυο-δυο τα έκοβαν τα κομμάτια.

pita me sika bima bima 2

Τώρα που τα σύκα λοιπόν, είναι στην εποχή τους δοκίμασε κι εσύ να ετοιμάσεις αυτή την τυρόπιτα.

Πίστεψε με έχει άλλη… γλύκα!!!

Ιδού τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 2 φύλλα σφολιάτα με βούτυρο
  • ½ κιλό ανθότυρο
  • ½ κιλό γραβιέρα
  • 3-4 σύκα ψιλοκομμένα
  • 1 αυγό
  • 2 κ σ κρέμα βαλσάμικο με σύκο (προαιρετικά)
  • 1 κρόκο
  • σουσάμι για το πασπάλισμα

Πώς θα φτιάξετε την πίτα αυτή βήμα-βήμα:

Βήμα 1ο

Σε ένα καλά βουτυρωμένο σκεύος στρώνεις το ένα από τα δύο φύλλα σφολιάτας έτσι ώστε να περισσεύουν οι άκρες του. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις όλα τα υπόλοιπα υλικά.

pita me sika bima bima 3

Βήμα 2ο

Απλώνεις τη γέμιση και σκεπάζεις με το δεύτερο φύλλο σφολιάτα. Το δεύτερο φύλλο κόψτο ώστε να εφαρμόσει πάνω από την γέμιση σαν καπάκι. Με τις άκρες από το πρώτο φύλλο τύλιξε ένα όμορφο κορδόνι και κόψε σε λωρίδες ότι σου περίσσεψε από το δεύτερο φύλλο. Τοποθέτησε τες πάνω από τη σφολιάτα όπως θα έκανες αν έφτιαχνες μια πάστα φλώρα, άλειψε καλά με τον κρόκο του αυγού και πασπάλισε με το σουσάμι.

pita me sika bima bima 5

Βήμα 3ο

Ψήσε σε προθερμασμένο στους 180 για 25-30 λεπτά περίπου ή μέχρι η σφολιάτα να πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Αν σου πάρει χρώμα γρήγορα και φυσικά χρειάζεται κι άλλο ψήσιμο, τότε σκέπασε με ένα κομμάτι λαδόκολλα και δώσε κι άλλο χρόνο στην τυροπιτούλα σου να ψηθεί καλά.

pita me sika bima bima 4

Βήμα 4ο

Μόλις είναι έτοιμη, άφησέ τη για λίγο να κρυώσει και σερβίρισε την με μερικά ακόμη σύκα κομμένα στα τέσσερα ραντισμένα με κρέμα βαλσάμικο με σύκα.

pita me sika bima bima 6

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved