Μοσχομυρωδάτα χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου
Μπορείτε να απολαύσετε αυτά τα γευστικά μπισκότα είτε σκέτα ή γεμιστά με μαρμελάδα.
Η συνταγή για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα είναι από τις πιο δημοφιλείς. Εύκολη, με υλικά που σίγουρα έχεις στα ντουλάπια σου, ετοίμασε την για να απολαύσεις υπέροχα μαλακά βουτυρένια μπισκότα γεμισμένα με μαρμελάδα.
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα κανέλας - Μπορείτε να τα κρεμάσετε και από το δέντρο
Θα χρειαστείς ένα πολύ μικρό κουπ πατ, με Χριστουγεννιάτικο μοτίβο κατά προτίμηση – όπως αστεράκι ή δεντράκι ή ακόμα και μια μικρή καρδούλα- αν θέλεις να τα φτιάξεις με τον ίδιο τρόπο που τα έκανα κι εγώ.
Διαφορετικά μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις κλασσικά στρογγυλά κουπ πατ και για τα δύο κομμάτια και να τα γεμίσεις με την αγαπημένη σου μαρμελάδα.
Η καλύτερη συνταγή για αφράτα και μοσχοβολιστά μπισκότα βουτύρου
Αν δεν χρησιμοποιήσεις μαρμελάδα, μπορείς να τα γεμίσεις με πραλίνα φουντουκιού. Κι αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις του εμπορίου, μπορείς πολύ εύκολα να φτιάξεις την δική σου. Δες πως! εδώ
Υλικά
- 350 γρ. αλεύρι γοχ
- 1/4 κ. γλ. baking powder
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 180 γρ. ζάχαρη
- 1 κ. γλ. υγρή βανίλια
- 1 αυγό & 1 κρόκο αυγού
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- μαρμελάδα για το γέμισμα
Εκτέλεση
- Σ΄ένα βαθύ μπολ ρίχνω 350γρ αλεύρι γοχ και από 1/ 4 κ γλ baking powder και αλάτι και ανακατεύω.
- Προσθέτω 125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου στο αλεύρι και το διαλύω με τα χέρια μέχρι το αλεύρι να μοιάζει με ψίχουλα.
- Στη συνέχεια προσθέτω 180 γρ ζάχαρη, 1 κ γλ υγρή βανίλια , 1 αυγό και 1 κρόκο και αρχίζω να ζυμώνω για μερικά λεπτά μέχρι να φτιάξω μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλά στα χέρια.
- Χωρίζω τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη, αλευρώνω ελαφρά τον πάγκο και μ’ έναν πλάστη ανοίγω το ένα μέρος της ζύμης σε “φύλλο” πάχους 1,5 εκ. περίπου.
- Κόβω μικρούς δίσκους και τους τοποθετώ στο ρηχό ταψί του φούρνου στο οποίο έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
*Αυτά τα μπισκότα τα χρησιμοποιώ και ως βάση σε περίπτωση που θέλω να τα κάνω γεμιστά με μαρμελάδα.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για 10 λεπτά περίπου μέχρι οι άκρες τους ίσα ίσα ν’ αρχίζουν να παίρνουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: καθώς φούρνος από φούρνο διαφέρει, ίσως να διαφέρει και ο χρόνος ψησίματος στο δικό σου φούρνο.
- Στο μεταξύ ετοιμάζω τα μπισκότα που θα «σκεπάσουν» αυτά της βάσης.
- Με τον ίδιο τρόπο όπως στο 3o βήμα ανοίγω τη ζύμη, κόβω και πάλι δίσκους όπως στο 4ο βήμα αλλά αυτή τη φορά κόβω μικρά αστεράκια στο κέντρο του κάθε δίσκου.
- Ψήνω και αυτά τα μπισκότα όπως στο 5ο βήμα.
Όταν βγάλω τα μπισκότα από τον φούρνο, τα τοποθετώ με προσοχή σε σχάρα για να κρυώσουν. - Μόλις κρυώσουν, τα πασπαλίζω όλα με ζάχαρη άχνη και τοποθετώ στα μπισκότα της βάσης μια μικρή ποσότητα μαρμελάδα. Σκεπάζω με τα μπισκότα με το αστεράκι.
Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.
Με αγάπη
MamaTsita