Παϊδάκια κοτόπουλο στο φούρνο με umami σάλτσα

Μια απλή, καθημερινή συνταγή... μετατρέπεται σε γιορτινή.

Mamatsita
Παϊδάκια κοτόπουλο στο φούρνο με umami σάλτσα

Τα καθημερινά γεύματα μετατρέπονται πανεύκολα σε εορταστικά γιατί τι έμεινε; Μόλις 4 μέρες για τα Χριστούγεννα.

Χριστουγεννιάτικα σοκολατένια μπισκότα - Η λαχταριστή συνταγή της Mamatsita

Σήμερα θα σας δείξω πώς μπορείτε να φτιάξετε τα παϊδάκια κοτόπουλο στο φούρνο αλλιώς. Πώς; Με μια νόστιμη umami σάλτσα που θα φτιάξετε πανεύκολα.

Η διάθεση αλλάζει σε όλα. Στο στολισμένο μας σπίτι αλλά και στα πιάτα μας!
Τα απλά καθημερινά, μεταμορφώνονται σε εορταστικά. Είπαμε… διάθεση να υπάρχει!

Αναλυτικά η συνταγή:

kotopoulo-paidakia.jpg

Μοσχομυρωδάτα χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου

Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο κομμένο παϊδάκια
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 κ. γλ. κάρι
  • 1 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου

για τη σάλτσα

  • 1/4 κούπας κέτσαπ
  • 2 κ. σ. σόγια με λιγότερο αλάτι
  • 2 κ.σ. μέλι
  • γαρνίρω με
  • 2 κ. σ. σουσάμι (προαιρετικό)

Εκτελεση:

  1. Μαρινάρω καλά τα παϊδάκια με όλα τα παραπάνω μπαχαρικά.
  2. Σε ένα μπολ προσθέτω όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύω καλά να διαλυθεί το μέλι και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Περιχύνω τα παϊδάκια με τη σάλτσα.
  4. Τοποθετώ τα παϊδάκια σε σχάρα η οποία ακουμπά στο ρηχό ταψί του φούρνου που είναι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  5. Ψήνω τα παϊδάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 30 περίπου λεπτά.
  6. Στο μισό χρόνο γυρίζω τα παϊδάκια.
  7. Όταν είναι έτοιμα, τα μεταφέρω σε πιατέλα, τα πασπαλίζω με το σουσάμι και τα ραντίζω με τα ζουμάκια που υπάρχουν στο αντικολλητικό χαρτί του ταψιού.

Σερβίρονται και τρώγονται ζεστά!

paidakia-kotopoulo-giortina.jpg

Συνταγή για νόστιμο ριζότο κολοκύθας

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
MamaTsita

Santa's Workshop - Οδηγός για γονείς

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved