Σαλάτα με καλοκαιρινά ψητά λαχανικά

Mamatsita

Η καλύτερη εποχή για μελιτζάνες και κολοκυθάκια είναι τώρα. Και η καλύτερη εποχή για σαλάτες… είναι επίσης τώρα. Οπότε ας φτιάξουμε μια υπέροχη σαλάτα με καλοκαιρινά ψητά λαχανικά.

Μια κάπως πιο διαφορετική σαλάτα, που μπορεί να μην βγήκε κατευθείαν από το ψυγείο, αλλά η νοστιμιά των ψητών λαχανικών με την γλύκα από τα δροσερά ντοματίνια και το υπέροχο dressing από ελαιόλαδο και μουστάρδα, είμαι σίγουρη πως θα σου αρέσει. Έψησα και ροδέλες λευκής μελιτζάνας. Την χρησιμοποιώ αρκετά συχνά στις συνταγές που έχουν μελιτζάνα καθώς βρίσκω πως έχουν πιο γλυκιά γεύση.

Υλικά
2 μελιτζάνες φλάσκες
2 μεγάλα κολοκύθια
ντοματίνια
100 γρ. ανθότυρο
για το dressing
2 κ σ μουστάρδα
1 κ σ βαλσαμικό ξύδι
αλάτι – πιπέρι
5-6 κ σ ελαιόλαδο
φρέσκα φύλλα βασιλικό

Εκτέλεση:
1. Κόβω τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τα κολοκύθια κατά μήκος.
2. Τα τοποθετώ στο ρηχό ταψί του φούρνου στο οποίο έχω στρώσει χαρτί ψησίματος , τα αλείφω με ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνω. Κι από τις δύο πλευρές
3. Ψήνω στα γκριλ του φούρνου για 15 περίπου λεπτά. Στον μισό χρόνο , γυρίζω τα λαχανικά κι από την άλλη πλευρά.
4. Όταν τα λαχανικά ψηθούν τα τοποθετώ στο σκεύος που θα σερβίρω.
5. Κόβω τον ανθότυρο σε κυβάκια και τα ντοματίνια στην μέση και τα βάζω πάνω από τα λαχανικά.
6. Ετοιμάζω το dressing ανακατεύοντας όλα τα υλικά και προσθέτοντας σιγά σιγά (και ανακατεύοντας) το ελαιόλαδο. Περιχύνω με το dressing την σαλάτα.
7. Πασπαλίζω με φρέσκο βασιλικό.

Σημείωση :
Στην σαλάτα αυτή μπορούν επίσης να προστεθούν ψητές ροδέλες κρεμμυδιού καθώς και ψητές πράσινες ή κόκκινες πιπεριές.
Αν δεν έχεις ανθότυρο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τυρί φέτα, ή να ψήσεις φέτες χαλούμι ή ταλαγάνι.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved