Η συνταγή για να φτιάξετε αυθεντικό ιταλικό limoncello (vid)
Λιμοντσέλο. Δες πώς από τη Mamatsita!
Οι λεμονιές στην αυλή μου είναι (για λίγο ακόμα) φορτωμένες με λεμόνια.
Ευκαιρία να φτιάξω λιμοντσέλο.
Κι έτσι όταν θα ξεκινήσω τις #βραδιές_βεράντας με τους φίλους μου, θα το απολαμβάνουμε μετά το δείπνο μας.
Είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις το δικό σου λιμοντσέλο.
Θα χρειαστείς λεμόνια που να μην είναι κερωμένα.
Προτίμησε λοιπόν τα Ελληνικά και όχι τα εισαγωγής. Οι πάγκοι των μανάβικων και της λαϊκής είναι γεμάτοι από δικά μας λεμόνια.
Αν έχεις ήδη όλα τα υπόλοιπα στο σπίτι, την βότκα δηλαδή γιατί ζάχαρη φαντάζομαι πως έχεις, ξεκίνα τώρα κιόλας και σε 6 ακριβώς μέρες θα το απολαμβάνεις κι εσύ.
Υλικά:
- 10 λεμόνια (μόνο τις φλούδες)
- 750 ml βότκα
- για το σιρόπι
- 3 κούπες νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
Δες στο βίντεο που ακολουθεί πώς γίνεται το Limoncello:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved