'Εγκυος σε δίδυμα; 10 Ιδέες για υγιεινά αλλά και γευστικά σνακ

Εάν είστε έγκυος σε δίδυμα ή τρίδυμα, το σώμα σας έχει επιπλέον διατροφικές ανάγκες πέρα από τις συνηθισμένες.

'Εγκυος σε δίδυμα; 10 Ιδέες για υγιεινά αλλά και γευστικά σνακ
Bigstock

Όταν περιμένετε πάνω από ένα παιδί, χρειάζεστε μια επιπλέον δόση πρωτεΐνης για να βοηθήσετε στη δημιουργία κυττάρων .

Αυτό σημαίνει ότι οι απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά διπλασιάζονται ή τριπλασιάζονται. Με άλλα λόγια, εκτός από το ότι χρειάζεστε συνολικά περισσότερη τροφή, χρειάζεστε περισσότερα από ορισμένα συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά.

Χρειάζεστε επίσης υδατάνθρακες για ενέργεια, σίδηρο για την πρόληψη της σιδηροπενικής αναιμίας, ασβέστιο για να βεβαιωθείτε ότι τα οστά των μωρών και τα δικά σας είναι γερά και φυλλικό οξύ για την πρόληψη ανωμαλιών του νευρικού σωλήνα και της αναιμίας .

Επομένως, είναι χρήσιμο να επιλέγετε τρόφιμα πλούσια σε αυτά.

Φυσικά, θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε τον/την γιατρό σας σχετικά με τις ατομικές διατροφικές ανάγκες.

snak-me-liges-thermides.jpg

1. Μείγμα ξηρών καρπών

Η πρωτεΐνη είναι ένα σημαντικό συστατικό για τη δημιουργία των κυττάρων, επομένως αποτελεί ζωτικό μέρος της υγιεινής διατροφής κατά την εγκυμοσύνη.

Το μίγμα ξηρών καρπών είναι ένα νόστιμο σνακ. Εκτός από την πρωτεΐνη, οι ξηροί καρποί προσφέρουν πρόσθετη θρεπτική αξία. Τα αμύγδαλα παρέχουν βιταμίνη Ε και τα κάσιους περιέχουν σελήνιο, μαγνήσιο, φώσφορο και σίδηρο.

Συνδυάστε το με λίγο γιαούρτι ή με το γάλα και τα δημητριακά σας το πρωί ή σκέτα για τις απογευματινές λιγούρες!

2. Δημητριακά ολικής άλεσης

Τα περισσότερα δημητριακά είναι εμπλουτισμένα με φυλλικό οξύ. Αυτή η βιταμίνη Β μπορεί να μειώσει δραστικά τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών όταν λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τα δημητριακά -ειδικά όταν καταναλώνονται με μια μερίδα γάλα ή γιαούρτι που περιέχει πρωτεΐνες- δεν είναι μόνο για πρωινό. Αποτελούν επίσης ένα εξαιρετικό, ισορροπημένο σνακ !

Woman Eating Tasty Yogurt With Spoon In Kitchen. Space For Text

3. Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε ασβέστιο , απαραίτητο για την ανάπτυξη των οστών και της σκελετικής δομής του μωρού σας. Είναι επίσης μια καλή πηγή πρωτεΐνης. Μπορείτε να το βρείτε σε δεκάδες γεύσεις που ικανοποιούν κάθε ουρανίσκο. Οι απλές εκδόσεις προσφέρουν έναν κενό καμβά για τη δημιουργία ενός σνακ που ικανοποιεί μια ποικιλία γευστικών και υφολογικών προτιμήσεων.

Η προσθήκη της δικής σας γαρνιρτούρας περιορίζει την προστιθέμενη ζάχαρη. Τα φρούτα (φρέσκα ή κατεψυγμένα), τα μπαχαρικά , οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα βούτυρα ξηρών καρπών ακόμη και η βρώμη μπορούν να αποτελέσουν πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και νόστιμες προσθήκες.

4. Σαρδέλες

Οι σαρδέλες είναι ένας αφανής διατροφικός ήρωας όταν μιλάμε για την εγκυμοσύνη. Περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη D, ασβέστιο (αν τις τρώτε με τα κόκαλά τους) και πρωτεΐνη.

Επιπλέον, είναι οι σαρδέλες σε κονσέρβα είναι μια πολύ εύκολη επιλογή για μεσημεριανό.

5. Σμέουρα

Τα σμέουρα είναι γεμάτα με φυτικές ίνες. Καθώς η μδίδυμη εγκυμοσύνη προχωρά και ασκείται μεγαλύτερη πίεση στο έντερο, η πέψη μπορεί να επιβραδυνθεί για λίγο.

Η εξασφάλιση επαρκούς πρόσληψης φυτικών ινών κάθε μέρα, μαζί με άφθονο νερό για να απορροφούνται, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της δυσκοιλιότητας.

6. Χούμους

Το χούμους είναι ένα ντιπ από τη Μέση Ανατολή που παρασκευάζεται από ρεβίθια, μια πηγή μη ζωικής πρωτεΐνης και φυτικών ινών, φυλλικού οξέος καθώς και μαγγανίου.

Τα ρεβίθια μπορούν να προστεθούν σε σαλάτα ή ακόμη και να ψηθούν ως σνακ. Αλλά και ως ντιπ είναι καταπληκτικό συνοδευτικό!

Απολαύστε το με λαχανικά, πίτα ή κράκερς ολικής άλεσης, απλώστε το σε σάντουιτς όπως θα κάνατε με τη μαγιονέζα ή χρησιμοποιήστε το ως γαρνιτούρα για σαλάτες.

7. Αυγά

Άλλη μια τροφή υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες είναι τα αυγά.

Η πλουσιότερη πηγή χολίνης, μιας θρεπτικής ουσίας που απαιτείται σε μεγαλύτερες ποσότητες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για τη λειτουργία του εγκεφάλου και τη μνήμη.

Τα σφιχτά αυγά είναι ένα εξαιρετικό σνακ από μόνα τους.

snack-gia-apoleia-barous.jpg

8. Σάντουιτς με κοτόπουλο

Πολλά είδη αλλαντικών συνδέονται με κίνδυνο λιστερίωσης, ενός βακτηρίου ιδιαίτερα επιβλαβούς για τα έμβρυα. Σκεφτείτε, λοιπόν, το κοτόπουλο ως εναλλακτική λύση.

Είναι μια πηγή πρωτεΐνης με χαμηλά λιπαρά και αντικαθιστά εύκολα τη γαλοπούλα στο αγαπημένο σας σάντουιτς. Ψήστε στήθος κοτόπουλου στο γκριλ και, στη συνέχεια, κόψτε το σε λεπτές φέτες για σάντουιτς. Ή ψιλοκόψτε χοντροκομμένα για κοτοσαλάτα.

Χρησιμοποιήστε ψωμί ολικής άλεσης και προσθέστε μια δόση λαχανικών, όπως αγγούρι σε λεπτές φέτες, ψιλοκομμένο σέλινο, φύλλα από σπανάκι ή μαρούλι, και θα έχετε έναν θυσαυρό από φυτικές ίνες !

9. Σπανάκι

Ο Ποπάι θα ήταν περήφανος!

Το σπανάκι και άλλα σκούρα φυλλώδη λαχανικά είναι γεμάτα ασβέστιο, φολικό οξύ, βιταμίνη Κ και σίδηρο . Είναι επίσης πλούσιo σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες, καροτενοειδή, λουτεΐνη και βιοφλαβονοειδή.

10. Τοστ με φυστικοβούτυρο

Το φυστικοβούτυρο είναι το αγαπημένο πολλών μικρών παιδιών αλλά όχι μόνο!

Το φυστικοβούτυρο προσφέρει τα θρεπτικά οφέλη της θειαμίνης, της νιασίνης, του καλίου και του ψευδαργύρου . Τέλος, είναι μια πλούσια πηγή σιδήρου και υγιεινών λιπαρών.

Πηγή: verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved