Άντληση μητρικού γάλακτος: Πώς να αντλείτε ενώ ταξιδεύετε χωρίς το μωρό σας

«Η επένδυση σε ένα φορητό ψυγείο μητρικού γάλακτος διάρκειας 20 ωρών είναι απαραίτητη για την προστασία του μητρικού γάλακτός σας». 

Άντληση μητρικού γάλακτος: Πώς να αντλείτε ενώ ταξιδεύετε χωρίς το μωρό σας
Bigstock

Το να ταξιδεύετε ως θηλάζουσα μαμά χωρίς το μικρό σας πιθανώς να μοιάζει με ένα συναισθηματικό τρενάκι του τρόμου, δεδομένης της σκέψης ότι είστε μακριά του και ταυτόχρονα την ανάγκη διατήρησης της ρουτίνας του θηλασμού.

Πώς να αποθηκεύετε το μητρικό γάλα ενώ ταξιδεύετε

Μπορεί να νομίζετε ότι πρέπει να πετάξετε αυτόν τον πολύτιμο υγρό χρυσό όταν ταξιδεύετε, αλλά επιβεβαιώνουμε ότι δεν χρειάζεται! Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να άντληση και αποθήκευση μητρικού γάλακτος ενώ βρίσκεστε σ' ένα ταξίδι μακριά από το μικρό σας.

1. Προετοιμαστείτε από πολύ νωρίτερα

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την ηρεμία που θα σας προσφέρει η ύπαρξη μιας καλά εφοδιασμένης αποθήκης γάλακτος για το μωρό σου όσο λείπεις. Τις εβδομάδες που προηγούνται του ταξιδιού σας, αφιερώστε λίγο χρόνο κάθε μέρα για να αντλείτε και να αποθηκεύετε επιπλέον γάλα .

Δημιουργώντας σταδιακά απόθεμα, θα αποφύγετε τον κίνδυνο υπερβολικής άντλησης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα που σχετίζονται με τη διόγκωση του στήθους ή τη μαστίτιδα.

2. Επικοινωνήστε με το κατάλλυμα

Εφόσον γνωρίζετε πως χρειάζεται να αποθηκεύσετε γάλα, το να κάνετε κράτηση σε ένα ξενοδοχείο ή σε ένα δωμάτιο το οποίο έχει καταψύκτη είναι απαραίτητο.

Ειδικότερα, όταν η διαμονή σε ξενοδοχείο είναι η μόνη επιλογή, τηλεφωνήστε εκ των προτέρων και απαιτήστε την πρόσβαση σε μίνι ψυγείο, εξασφαλίζοντας ότι το γάλα σας θα βρίσκεται σ' έναν ασφαλή, κατεψυγμένο χώρο αποθήκευσης .

Μπορεί να σας χρεώσουν κάτι παραπάνω, αλλά αξίζει τον κόπο να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Mother Pumping Milk To Bottles By Automatic Breast Pump Machine .

3. Φροντίστε να είστε ενυδατωμένες

Η διατήρηση της ενυδάτωσης είναι ζωτικής σημασίας για κάθε μαμά που θηλάζει, αλλά όταν ταξιδεύετε, ειδικά με αεροπλάνο, είναι ακόμη πιο σημαντικό.

Τα αεροπλάνα έχουν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα υγρασίας, περίπου 50% λιγότερα από τους εσωτερικούς χώρους, οπότε είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχετε πάντα ένα μπουκάλι νερό.

Η σωστή ενυδάτωση δεν υποστηρίζει μόνο την παροχή γάλακτος - προάγει επίσης την καλύτερη ποιότητα του ύπνου , την οποία θέλετε να εκμεταλλευτείτε όσο βρίσκεστε μακριά από το μωρό σας.

4. Μη ξεχάσετε την εφεδρική αντλία

Το ταξίδι ως θηλάζουσα μαμά απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό. Εκτός από την ηλεκτρική αντλία σας, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και μια χειροκίνητη.

Η ύπαρξη μιας εφεδρικής αντλίας μπορεί να είναι σωτήρια σε απρόβλεπτες καταστάσεις, όπως, διακοπές ρεύματος ή ασύμβατες ηλεκτρικές πρίζες.

5. Αγοράστε ένα φορητό ψυγειάκι

Όταν ταξιδεύετε, αναπόφευκτα βρίσκεστε όλη μέρα εν κινήσει.

Η επένδυση σε ένα φορητό ψυγείο μητρικού γάλακτος διάρκειας 20 ωρών είναι απαραίτητη για την προστασία του γάλακτος σας. Επιπλέον, έχετε μαζί σας παγοκύστες.

Παρόλο που το ταξίδι μακριά από το μικρό σας μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, προσπαθήστε να βρείτε τη δύναμη και την επιμονή που χρειάζεται. Έτσι, όχι μόνο θα φροντίσετε τις ανάγκες του μωρού σας από μακριά, αλλά και θα επιβεβαιώσετε τον άρρηκτο δεσμό που σας ενώνει, ανεξάρτητα από την απόσταση.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved