Δημητριακά που μπορείτε να καταναλώσετε στην εγκυμοσύνη σας

Ένας οδηγός για να διαλέξετε υγιεινά δημητριακά όταν είστε έγκυος.

Μαργαρίτα Νικολάου
Δημητριακά που μπορείτε να καταναλώσετε στην εγκυμοσύνη σας
Bigstock

Τα δημητριακά είναι το ιδανικό πρωινό για τους περισσότερους ανθρώπους. Ωστόσο, για να επιλέξετε τα καλύτερα δημητριακά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, θα πρέπει να γνωρίζετε τη διατροφική του σύνθεση. Όντας το πρώτο γεύμα της ημέρας, εάν θέλετε να απολαμβάνετε δημητριακά για πρωινό, θα πρέπει να εξασφαλίσετε ότι θα σας παρέχει ενέργεια για να τα βγάλετε πέρα όλη την υπόλοιπη ημέρα. Θα πρέπει επίσης να είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες και άλλα θρεπτικά συστατικά για να καλύψει τις διατροφικές σας ανάγκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο σωστός τύπος μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε υγιείς και επίσης να ωφελήσει το μωρό σας.

Σπιτικά πολύχρωμα δημητριακά (fruit loops) για παιδιά

Τι πρέπει να περιέχουν τα δημητριακά σας;

Όπως συμβουλεύουν αρκετοί διατροφολόγοι θα πρέπει να αναζητάτε δημητριακά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλά σε πρόσθετα σάκχαρα. Ορισμένες επιλογές περιλαμβάνουν βρόμη, δημητριακά ολικής αλέσεως και δημητριακά εμπλουτισμένα με φολικό οξύ και σίδηρο.

Η πρόσληψη φυλλικού οξέος σας πρέπει να είναι υψηλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Αναζητήστε λοιπόν ένα ενισχυμένο δημητριακό που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φολικό οξύ.

Επιπλέον τα δημητριακά που τρώτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας πρέπει επίσης να είναι βιολογικά και εμπλουτισμένα με βιταμίνες και μέταλλα που είναι απαραίτητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τέλος η περιεκτικότητα σε ζάχαρη στα δημητριακά πρέπει χαμηλή, επομένως προτιμήστε μια επιλογή δημητριακών με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Οι απολαυστικές μπάρες με granola που θα θέλεις να ετοιμάζεις κάθε μέρα

Τα οφέλη των δημητριακών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατανάλωση δημητριακών για πρωινό είναι αρκετά χορταστική. Μερικά από τα οφέλη:

Τα δημητριακά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συμπεριλάβετε το γάλα στη διατροφή σας. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που συνήθως δεν πίνουν γάλα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και άλλα μέταλλα και βιταμίνες. Ως εκ τούτου, είναι ένας καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας λαμβάνει την απαραίτητη ποσότητα από αυτά κάθε μέρα.

Τα δημητριακά μπορούν να σερβιριστούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μπορείτε να τα απολαύσετε με σκέτο γάλα ή να προσθέσετε μέσα φρούτα, μούρα, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή ακόμη και λίγη τριμμένη μαύρη σοκολάτα.

H υγιεινή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού

Να φάει μια έγκυος δημητριακά από νιφάδες καλαμποκιού;

Η κατανάλωση δημητριακών καλαμποκιού είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και μέταλλα και μπορεί να είναι μια υγιεινή επιλογή πρωινού όταν συνδυάζεται με γάλα χαμηλών λιπαρών. Επιπλέον, επιλέξτε απλές νιφάδες καλαμποκιού για να αποφύγετε την πρόσθετη ζάχαρη.

Διατροφή μαμάς: Πέντε τρόποι να μειώσετε τη ζάχαρη χωρίς στερήσεις

με πληροφορίες από το momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved