Τι να φτιάξετε για τα παιδιά σας για βραδινό; Κοτόπουλο popcorn

Τα μικρά σας (και εσείς - ας μη γελιόμαστε) θα ξετρελαθούν.

Μαργαρίτα Νικολάου
Τι να φτιάξετε για τα παιδιά σας για βραδινό; Κοτόπουλο popcorn
Bigstock

Δεν υπάρχει λόγος να έχετε πάρτι στο σπίτι για να φτιάξετε αυτές τις λαχταριστές μικρές μπουκιές κοτόπουλου. Όχι δεν πρόκειται για κοτομπουκιές αλλά για κοτόπουλο popcorn.

Μόλις φτιάξετε για πρώτη φορά αυτή τη συνταγή σίγουρα δεν θα φτιάξετε ξανά στο σπίτι σας κοτομπουκιές. Φτιάχνονται γρήγορα και είναι το καλύτερο finger food που μπορείτε να φτιάξετε για την οικογένειά σας, όταν δεν ξέρετε τι να ετοιμάσετε για βραδινό - και όχι μόνο.

3 συνταγές για κοτομπουκιές που μπορείτε να βάλετε στο lunch box του παιδιού σας

Τι είναι το κοτόπουλο popcorn;

Είναι μικρές μπουκιές κοτόπουλο (από στήθος κατά προτίμηση) βουτηγμένες σε γάλα, αβγό, καυτερή σάλτσα και αλάτι. Πριν βάλει κανείς το κοτόπουλο στο τηγάνι θα πρέπει να το περάσει από ένα μείγμα corn flour και αλεύρι. Έτσι θα γίνει τραγανό απ' έξω και ζουμερό μέσα.

Μοιάζει με τις κοτομπουκιές αλλά δεν είναι...

Οι κοτομπουκιές γίνονται από στήθος κοτόπουλο που έχει παναριστεί με φρυγανιά, τρίμμα ψωμιού ή θρυμματισμένα δημητριακά καλαμποκιού.

Πώς θα φτιάξετε κοτόπουλο popcorn

Υλικά:

  • 240 γραμμάρια γάλα
  • 30 γραμμάρια λευκό ξύδι
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 κουταλιά της σούπας καυτερή σάλτσα
  • αλάτι
  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκιές - κυβάκια
  • 1 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κούπας corn flour
  • 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το γάλα και το ξίδι. Ανακατέψτε καλά. Έπειτα βάλτε μέσα το αβγό, την καυτερή σάλτσα και αλατίστε.
  2. Ρίξτε μέσα τις μπουκιές κοτόπουλο και ανακατέψτε.
  3. Σε ένα πολυμπάγκ βάλτε το αλεύρι, το corn flour, το αλάτι, τη σκόνη μουστάρδας, το πιπέρι, το αλάτι και το θυμάρι.
  4. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάλτε το λάδι να ζεσταίνεται.
  5. Ρίξτε το κοτόπουλο σε ένα σουρωτήρι και αφήστε να φύγουν τα περίσσια υγρά.
  6. Τέλος βάλτε τις μπουκιές κοτόπουλου μέσα στο πολυμπάγκ, κλείστε καλά και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί το κοτόπουλο καλά από το μείγμα.
  7. Τινάξτε το κοτόπουλο και βάλτε μερικές μπουκιές στο τηγάνι. Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, είναι έτοιμες.
  8. Προσοχή! Μην παραγεμίσετε την κατσαρόλα σας με κοτόπουλο. Αφήστε περιθώριο να τηγανίζονται με κενά ανάμεσά τους.
  9. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και με το υπόλοιπο κοτόπουλο.

Καλή όρεξη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved