Σοκολατένιο κέικ με άρωμα πορτοκαλιού

Μια νόστιμη συνταγή για όλη την οικογένεια.

Μαργαρίτα Νικολάου
Σοκολατένιο κέικ με άρωμα πορτοκαλιού
Bigstock

Αν σας αρέσει ο συνδυασμός της σοκολάτας και του πορτοκαλιού, τότε σίγουρα θα σας αρέσει και τούτη εδώ η συνταγή για σοκολατένιο κέικ με άρωμα (και γεύση) πορτοκάλι.

Φτιάχνοντας γλυκά με τα παιδιά - Τα οφέλη και μια συνταγή για κέικ πορτοκαλιού χωρίς αυγά

Γιατί να το φτιάξετε;

Είναι αφράτο, μυρωδάτο και τα παιδιά σας θα το ζητούν ξανά και ξανά.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 225 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, μαλακό
  • 225 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
  • 40 γραμμάρια άγλυκο κακάο σε σκόνη
  • 50ml γάλα
  • 50ml χυμό πορτοκαλιού

Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι στο μπλέντερ – Το πιο εύκολο και αφράτο που έχετε φτιάξει

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε τη φόρμα σας.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέστε τα αυγά, ένα-ένα, προσθέτοντας και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι με το καθένα, ανακατεύοντας ανάμεσα σε κάθε προσθήκη, για να ενωθούν.
  4. Ανακατέψτε απαλά το υπόλοιπο αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και μια πρέζα αλάτι .
  5. Τέλος, ρίξτε το γάλα και τον φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.
  6. Βάλτε το μείγμα στη φόρμα σας ή μπορείτε ακόμη και να το μοιράστε ομοιόμορφα σε μικρότερα στρογγυλά ταψάκια (σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε μια τούρτα και να βάλετε ανάμεσα στα δύο κέικ κρέμα σοκολάτας ή κρέμα πορτοκαλιού).
  7. Ψήστε για 40 - 60 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και μέχρι να βγαίνει μια οδοντογλυφίδα καθαρή.
  8. Αφήστε τα να κρυώσει στη φόρμα για 15 λεπτά και στη συνέχεια βγάλτε το σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς πριν το απολαύσετε.
  9. Μπορείτε να σερβίρετε με γλάσο πορτοκαλιού ή ζάχαρη άχνη.
  10. Μόλις κρυώσει, απλώστε το γλάσο σοκολάτας στην κορυφή του ενός κέικ και τοποθετήστε το άλλο κέικ από πάνω.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved