5 λάθη που κάνετε όταν επιλέγετε κουρτίνες

Αγοράζετε νέες κουρτίνες; Να πέντε λάθη που να μην κάνετε.

5 λάθη που κάνετε όταν επιλέγετε κουρτίνες
Bigstock

Όταν μεταμορφώνετε ένα δωμάτιο, είναι φυσικό να ξεκινάτε με τις μεγάλες επιφάνειες είτε επιλέγετε ένα νέο χρώμα για τον τοίχο είτε ένα statement χαλί. Ωστόσο, ένας τρόπος για να αναβαθμίσετε το χώρο σας είναι με τις κατάλληλες κουρτίνες.

Οι κουρτίνες δεν προσθέτουν απλώς μια ζωηρή πινελιά, αλλά ελέγχουν επίσης τα επίπεδα φωτός στο δωμάτιο , πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να επηρεάσουν το χρώμα των τοίχων και να κάνουν το δωμάτιο να μοιάζει μεγαλύτερο (ή μικρότερο, αν τα κάνετε λάθος).

Κλιματιστικά και παιδιά: Τι πρέπει να γνωρίζετε αν έχετε air condition στο παιδικό δωμάτιο

1. Αγοράζετε πολύ λεπτές κουρτίνες

Οι κουρτίνες είναι πάνω απ' όλα, λειτουργικά μέρη του σπιτιού και ενώ χρησιμοποιούνται καλύτερα για να εμποδίζουν το φως του ήλιου, προστατεύουν επίσης την ιδιωτικότητά σας.

«Τα διάφανα υφάσματα κρύβουν παρέχουν ιδιωτικότητα, ενώ παράλληλα επιτρέπουν αν μπει το φως του ήλιου και δίνουν στο δωμάτιο μία κομψότητα», εξηγεί η Camilla Clarke, η creative director της Albion Nord.

5+1 hacks για να κάνετε το δωμάτιο του ξενοδοχείου baby - friendly

2. Μετράτε λάθος τα παράθυρα

Μπορεί να φαίνεται προφανές να εστιάζετε στο μέγεθος όταν σκέφτεστε τι κουρτίνες να αγοράσετε αλλά πολύ εύκολα μπορεί να κάνετε λάθος.

Οι κουρτίνες πρέπει να είναι ανάλογες με το μέγεθος του παραθύρου . Αν είναι πολύ μικρές και θα φαίνονται εκτός τόπου και χρόνου. Αν είναι πολύ μεγάλες θα «κατακλύζουν» το χώρο.

Ο γενικός κανόνας είναι ο εξής: Mετρήστε το πλάτος του παραθύρου και πολλαπλασιάστε το επί δύο για να καταλάβετε τι το πλάτος πρέπει να είναι οι κουρτίνες σας.

Υπολογίστε μόλις μερικά εκατοστά από το ταβάνι μέχρι το πάτωμα για να έχετε το κατάλληλο μήκος κουρτίνας.

Φανταστικές ιδέες για να διακοσμήσετε το ταβάνι στο παιδικό δωμάτιο (vid)

3. Κρεμάτε το κουρτινόξυλο σε λάθος σημείο

Ενώ ο υπολογισμός του σωστού μήκους κουρτίνας είναι σημαντικός, είναι εξίσου σημαντικό να κρεμάσετε το κουρτινόξυλο στο σωστό σημείο. Η ράβδος κουρτίνας πρέπει να κρεμαστεί στο σωστό ύψος, συνήθως περίπου δέκα εκατοστά πάνω από το πλαίσιο του παραθύρου.

Ύψος: Πόσο ψηλό θα γίνει το παιδί μου;

Για να βρείτε το σωστό μέγεθος του κουρτινόξυλου σας, θα πρέπει να μετρήσετε το πλάτος του παραθύρου και να προσθέσετε περίπου 25 έως 30 εκατοστά για κάθε πλευρά του παραθύρου. Στη συνέχεια, προσθέστε περίπου 51 έως 61 εκατοστά στο σύνολο.

4. Αγοράζετε κουρτίνες από φθηνά υλικά

Η επιλογή κουρτινών από φθηνά υλικά μπορεί να φαίνεται μια οικονομική και πρακτική λύση, αλλά μακροπρόθεσμα, μπορεί να αποδειχθεί επιζήμια για την αισθητική και τη λειτουργικότητα του χώρου σας.

5. Ξεχνάτε να σιδερώσετε πριν το κρέμασμα

Πολλοί άνθρωποι παραβλέπουν τη διαδικασία του σιδερώματος όταν πρόκειται για τις κουρτίνες. Έτσι, όμως, οι κουρτίνες θα φαίνονται τσαλακωμένες και δεν θα πέφτουν ίσια.

Tips για μαμάδες: Έξυπνες συμβουλές για γρήγορο και εύκολο σιδέρωμα

Είτε πειραματίζεστε με την κρεβατοκάμαρα, την κουζίνα ή το σαλόνι, ένα γρήγορο σιδέρωμα πριν από το κρέμασμα θα τονίσει τον χώρο και θα δώσει την επιμελημένη εμφάνιση που επιθυμείτε.

Σημείωση: Ποτέ μην υποτιμάτε την ποσότητα του υφάσματος που χρειάζεστε για τις κουρτίνες. Αν επιλέξετε πολύ λίγο, οι κουρτίνες θα φαίνονται κακόγουστες.

Πηγή: homesandgardens.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved