H «μύτη της εγκυμοσύνης» τρεντάρει στο Tik Tok- Μάθετε τι είναι

Όπως και στα περισσότερα ανεπιθύμητα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, ακόμη και για τη φουσκωμένη μυτούλα φταίνε οι ορμόνες. 

H «μύτη της εγκυμοσύνης» τρεντάρει στο Tik Tok- Μάθετε τι είναι
Bigstock

Οι μέλλουσες μαμάδες και TikTokers μιλούν για πρώτη φορά για ένα σύμπτωμα της εγκυμοσύνης που δεν αναφέρεται συχνά και ονομάζεται «μύτη εγκυμοσύνης».

Σίγουρα εδώ στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο γνωστός αυτός ο όρος αλλά το trend πια είναι παγκόσμιο και μπορεί να έχει εμφανιστεί στο feed σας.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι γνωστό πως η γυναίκα βιώνει αρκετές αλλαγές (αύξηση βάρους, «έκρηξη» ορμονών) και μέσα σε αυτές τις αλλαγές είναι και η αλλαγή μεγέθους της μύτης τους.

Στα βίντεο αυτά, έγκυοι γυναίκες μοιράζονται φωτογραφίες του προσώπου τους, και συγκεκριμένα της μύτης τους, πριν μείνουν έγκυες. Στη συνέχεια, με μια ξαφνική αλλαγή στη μουσική, δείχνουν τον εαυτό τους σε προχωρημένη εγκυμοσύνη ή αμέσως μετά τον τοκετό. Όλες έχουν τη «μύτη εγκυμοσύνης», η οποία είναι αισθητά πιο μεγάλη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αλήθεια είναι ότι η εγκυμοσύνη όντως προκαλεί πολύ έντονο πρήξιμο της μύτης σε μερικές.

«Ο πιο κοινός λόγος είναι λόγω των ορμονών που μεταβάλλονται έντονα στην εγκυμοσύνη, οι οποίες προκαλούν διαστολή στα αγγεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα περισσότερη ροή του αίματος να πηγαίνει σε συγκεκριμένες περιοχές», εξηγεί η δρ Christine Greves, γυναικολόγος-μαιευτήρας στο Ορλάντο της Φλόριντα και συνεχίζει : « Έτσι, ορισμένες περιοχές του σώματός μας που έχουν βλεννογόνους μεμβράνες βιώνουν αυξημένη ροή και η μύτη είναι μία από αυτές»

Η ουσία είναι ότι η «μύτη της εγκυμοσύνης» είναι κάτι προσωρινό και εντελώς ακίνδυνο. Για ορισμένες γυναίκες, μπορεί να συνοδεύεται από παρενέργειες όπως συμφόρηση, ρινορραγία και δυσφορία . Αλλά η δρ Greves επισημαίνει πως όλα αυτά είναι προσωρινά και θα περάσουν σύντομα μετά τον τοκετό. «Επιστρέφει στο φυσιολογικό σας μέσα σε έξι εβδομάδες από τον τοκετό» υπογραμμίζει.

«Βέβαια, εάν παρατηρήσετε ξαφνικό πρήξιμο, επικοινωνήστε άμεσα με τη/το γιατρό σας καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να είναι σημάδι προεκλαμψίας», δηλώνει ο δρ Eran Bornstein, αντιπρόεδρος του τμήματος Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο Νοσοκομείο Lenox Hill.

Οι τακτικές επισκέψεις στον γιατρό σας και οι απαραίτητες εξετάσεις που θα κάνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνη σας, όπως ο έλεγχος αρτηριακής πίεσης, θα σας βοηθήσουν να μάθετε αν έχετε προεκλαμψία ή προδιάθεση για προεκλαμψία.

Μην αγχώνεστε λοιπόν. Σας υποσχόμαστε ότι το μωρό σας θα αγαπήσει όπως και αν είστε, ακόμη και αν η μύτη σας είναι λίγο πρησμένη τις πρώτες μέρες της γνωριμίας σας.

Πηγή: tinybeans.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved