Ιδέες για δημιουργικό χρόνο στο σπίτι - 6 δραστηριότητες πριν αρχίσουν τα σχολεία

Αν ψάχνετε για μερικές διασκεδαστικές δραστηριότητες για να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι πριν αρχίσουν τα σχολεία τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος.

Μαργαρίτα Νικολάου
Ιδέες για δημιουργικό χρόνο στο σπίτι - 6 δραστηριότητες πριν αρχίσουν τα σχολεία
Bigstock

Δείτε παρακάτω 6 δραστηριότητες πριν τα παιδιά πάνε στο «μεγάλο» σχολείο.

Αν το μικρό σας αρχίζει σχολείο την άλλη εβδομάδα, τότε θα είναι μια αρκετά συναισθηματική περίοδος. Μια μεγάλη αλλαγή τόσο για εκείνο όσο και για εσάς.

Μπορεί να πιάσετε τον εαυτό σας να νιώθει μια ανησυχία όμως μπορείτε να περάσετε τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου και πριν πάει το παιδί σας για πρώτη φορά στο σχολείο δημιουργικά. Μια ευκαιρία να περάσετε χρόνο μαζί πριν αρχίσει να ασχολείται με τις εργασίες και την μάθηση ανάγνωσης και γραφής.

Μην πιέζετε το νήπιο παιδί σας να μάθει γραφή και ανάγνωση

1. Αφήστε τα να διαλέξουν

Η ζωή μπορεί μερικές φορές να μοιάζει με μια μεγάλη λίστα οδηγιών προς τα μικρά παιδιά. «Ώρα να μαζέψεις τα παιχνίδια σου», «πάμε να βουρτσίσουμε τα δόντια σου», «ώρα για ύπνο». Αφήστε το παιδί σας να επιλέξει από μια λίστα ιδεών και να αποφασίσει τι θα κάνει μέσα στην ημέρα. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε ότι σέβεστε τη βοήθειά του και ότι έχει φωνή. Είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενθαρρύνετε την ανεξαρτησία και τις δεξιότητες λήψης αποφάσεων.

Μαθαίνοντας για τα δελφίνια μέσα από τη ζωγραφική και άλλες δραστηριότητες

2. Μπείτε στην κουζίνα

Φτιάξτε λεμονάδα, τα αγαπημένα του μπισκότα ή μάφιν. Ετοιμάστε το αγαπημένο του σνακ μαζί και δοκιμάστε συνταγές που θα μπορείτε να βάζετε για κολατσιό μαζί του.

Κατερίνα Παπουτσάκη - Τζένη Θεωνά: Play date με τους γιους τους σε πάρκο (pics)

3. Οργανώστε play dates

Αν κάποιοι φίλοι του δεν πάνε στο ίδιο «μεγάλο» σχολείο φροντίστε να περάσετε χρόνο μαζί τους λίγο πριν την έναρξη των σχολείων. Πηγαίνετε σε ένα πάρκο ή ζητήστε από τους γονείς τους να τα φέρουν στο σπίτι σας. Μπορείτε να οργανώσετε και ένα back to school party για να κάνετε την έναρξη του σχολείου ακόμη πιο συναρπαστική.

4. Κάντε πικ νικ

Μια μικρή περιπέτεια μετά τις διακοπές είναι ό,τι πρέπει. Κάντε πικ νικ σε κοντινό πάρκο ή στην αυλή σας. Στρώστε κουβέρτες, πάρτε αγαπημένα παιχνίδια, φτιάξτε σνακ και περάστε χρόνο μαζί. Θα μπορούσατε διαβάσετε ιστορίες ή απλά να κοιτάτε τα αστέρια.

Kηπουρική για παιδιά: Oφέλη και δραστηριότητες

5. Φυτέψτε μια γλάστρα

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς μάθετε στο παιδί σας να είναι υπεύθυνο με το να φροντίζει καθημερινά ένα λουλούδι ή ένα φυτό που θα φυτέψει με τη δική σας βοήθεια.

6. Κατασκευές και ζωγραφιές

Θυμάστε εκείνα τα βότσαλα που μαζέψατε το καλοκαίρι ή εκείνα τα κοχύλια που σας έδωσε το παιδί σας να φυλάξετε; Ήρθε η ώρα να τα βγάλετε από τις τσάντες και να τα αξιοποιήσετε. Ζωγραφίστε τα βότσαλα και κολλήστε τα κοχύλια σε πολύχρωμα χαρτόνια φτιάχνοντας όμορφες κατασκευές που θα θυμίζουν το καλοκαίρι σας.

Καλοκαιρινή κατασκευή για παιδιά με κοχύλια

Αυτός είναι ένας ωραίος τρόπος για να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις στο τέλος του καλοκαιριού πριν από το «μεγάλο» σχολείο.

Εάν αισθάνεστε νευρικοί για τη μετάβαση από τον παιδικό στο νηπιαγωγείο ή από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό ρίξτε μια ματιά στους παρακάτω οδηγούς.

Καλή σχολική χρονιά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved