Εξωσχολικές δραστηριότητες: 7 οφέλη του ποδοσφαίρου στα παιδιά

Μαργαρίτα Νικολάου
Bigstock

Το ποδόσφαιρο ως άθλημα για τα παιδιά και τα οφέλη του.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα από τα καλύτερα ομαδικά αθλήματα που μπορεί να έρθει σε επαφή ένα παιδί. Μπορεί επίσης εύκολα να γίνει πάθος για όλη τη ζωή και διαρκής πηγή αυτοπεποίθησης και σωματικής δραστηριότητας.

Ακολουθούν 7 λόγοι που το ποδόσφαιρο είναι καλό για τα παιδιά.

Βρίσκοντας την ισορροπία με τις εξωσχολικές δραστηριότητες μετά το σχολείο

Μαθαίνεται εύκολα

Μπορεί το ποδόσφαιρο να φαίνεται δύσκολο, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι και δη για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας, που το μόνο που κάνουν στην αρχή είναι απλά να κλωτσούν τη μπάλα και να προσπαθούν να βάλουν γκολ στο τέρμα.

Διδάσκει γρήγορη σκέψη

Το ποδόσφαιρο, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο άθλημα, διαθέτει αδιάκοπη δράση που απαιτεί συνεχή λήψη αποφάσεων σε κλάσματα δευτερολέπτου. Αυτή είναι μια δεξιότητα που θα αποφέρει οφέλη στη ζωή του παιδιού σε όλη του τη ζωή.

Διατηρεί τα παιδιά σε φόρμα

Κατά μέσο όρο, οι ποδοσφαιριστές καίνε 600 θερμίδες την ώρα κατά τη διάρκεια ενός φιλικού παιχνιδιού. Τα παιδιά δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την καύση θερμίδων σήμερα, αλλά όταν μεγαλώσουν θα έχουν ήδη αγαπήσει τα σπορ και θα έχουν βάλει την άθληση στη ζωή τους.

Πώς θα επιλέξετε τις κατάλληλες εξωσχολικές δραστηριότητες για τα παιδιά;

Μαθαίνει σεβασμό και αθλητικό πνεύμα

Η επιτυχία στο ποδόσφαιρο, όπως και σε κάθε άθλημα, πηγάζει από το σεβασμό προς τον προπονητή και τους άλλους ενήλικες που εμπλέκονται και βοηθούν στην προπόνηση της ομάδας. Οι συμπαίκτες και οι αντίπαλοι είναι επίσης άξιοι σεβασμού. Εάν τα παιδιά δείχνουν σεβασμό μέσα στο γήπεδο ποδοσφαίρου, είναι πιο πιθανό να δείξουν σεβασμό σε ό,τι κάνουν και έξω από αυτό.

Αυτοπεποίθηση

Τα παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο αναπτύσσουν αυτοπεποίθηση και μαθαίνουν να συνεργάζονται επικοινωνώντας αποτελεσματικά με άλλους. Επιπλέον τα παιδιά μαθαίνουν για τη συνεργασία και την ευγενή άμιλλα και την αποδοχή της ήττας.

Back to school - Διαλέγοντας την κατάλληλη εξωσχολική δραστηριότητα για το παιδί

Ηγετικές ικανότητες

Τι σημαίνει να είσαι ηγέτης; Να μάθεις να είσαι παράδειγμα για τους συμπαίκτες σου και να βάζεις την ομάδα πάνω από τον εαυτό σου.

με πληροφορίες από το blackhillsfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved