10+1 οφέλη του τραμπολίνου στα παιδιά

Από την ενίσχυση της ευλυγισίας έως την βελτίωση της ψυχικής υγείας, το τραμπολίνο είναι μια συναρπαστική δραστηριότητα γεμάτη οφέλη.

10+1 οφέλη του τραμπολίνου στα παιδιά
Bigstock

Ποιο είναι το παιχνίδι που συνδυάζει διασκέδαση και σωματική άσκηση; Το τραμπολίνο!

Αναμφισβήτητα, το τραμπολίνο είναι μια δημοφιλή επιλογή δραστηριότητας μεταξύ των παιδιών όλων των ηλικιών, και εδώ είναι οι πολλοί τρόποι με τους οποίους καταφέρνει να διασκεδάζει τα παιδιά ενώ ασκούνται:

1. Βελτιώνει το καρδιαγγειακό σύστημα

Η καρδιά λειτουργεί πιο γρήγορα, γεγονός που θα ενισχύσει τους καρδιακούς μύες. Αυτή η επίδραση στην καρδιά επιτρέπει να ανοίξουν νέα αιμοφόρα αγγεία στα μικρότερα παιδιά, καθιστώντας το καρδιαγγειακό σύστημα πιο υγιές και ισχυρό.

2. Ενισχύει την ευλυγισία

Όταν τα παιδιά είναι ευέλικτα, μπορούν εύκολα να εκτελούν διάφορες κινήσεις χωρίς να υποφέρουν αργότερα από μυϊκούς πόνους. Οι γονείς μπορούν, επίσης, να επωφεληθούν από την ευλυγισία. Μπορείτε να τρέχετε ή να ανεβαίνετε τις σκάλες χωρίς να αντιμετωπίζετε δύσπνοια . Τα άλματα πάνω-κάτω θα κάνουν τους μυς να χαλαρώνουν και να συσπώνται, συμβάλλοντας στην ευλυγισία τους.

3. Βελτιώνει την ποιότητα ύπνου

Ένα άλλο όφελος από το να πηδούν τα μικρά πάνω-κάτω είναι η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου τους.

Η άσκηση έχει αποδειχθεί ότι κρατά την καρδιά να χτυπά δυνατά και τον εγκέφαλο σε λειτουργία, κάνοντας όλα τα συστήματα του σώματος να λειτουργούν σωστά.

Όταν συμβαίνει αυτό, ο οργανισμός των παιδιών θα ακολουθήσει σταδιακά έναν ρυθμό να πηγαίνει για ύπνο στην ώρα του και να ξυπνά πιο αναζωογονημένος. Η καλύτερη ποιότητα του ύπνου είναι ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη της άσκησης.

4. Εξασκεί τις κινητικές δεξιότητες

Οι κινητικές δεξιότητες έχουν να κάνουν με τις ακριβείς κινήσεις που όλες και όλοι πρέπει να κατέχουν. Οι κινήσεις αυτές είναι ζωτικής σημασίας σε διάφορες δραστηριότητες, όπως ο αθλητισμός, ο χορός ή το τρέξιμο.

Όταν τα παιδιά αναπηδούν στο τραμπολίνο, μαθαίνουν πώς να ελέγχουν τις κινήσεις τους.

5. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση

Όταν τα παιδιά αρχίζουν για πρώτη φορά να χοροπηδούν στο τραμπολίνο, πειραματίζονται και δοκιμάζουν διαφορετικές κινήσεις. Αυτή είναι μια διασκεδαστική διαδικασία μάθησης και όταν πετυχαίνουν την κίνηση που θέλουν να εκτελέσουν, αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση .

Ως γονιός, μπορείτε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή τους επαινώντας τα για την επιτυχή εκτέλεση διαφορετικών κινήσεων.

6. Καλυτερεύει τη στάση του σώματος

Παράλληλα με τη δραστηριότητα αναπήδησης στο τραμπολίνο, τα παιδιά προσπαθούν να διατηρούν καλή ισορροπία. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η η στάση του σώματός τους. Η σημασία της καλής στάσης του σώματος δεν μπορεί να παραμεληθεί, διότι καθώς μεγαλώνουν, η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθησή τους «δηλώνονται» από εκείνη.

7. Κάνει τα οστά πιο δυνατά

Μεταξύ των σημαντικών πλεονεκτημάτων είναι η ικανότητά του να ενισχύει την οστική πυκνότητα, ενώ παράλληλα αναπτυσσέται η σχέση μυών-οστών. Η χρήση ενός υπαίθριου τραμπολίνου νωρίς το πρωί συνιστάται ιδιαίτερα, επειδή η παρουσία της βιταμίνης D μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των οστών .

8. Βελτιώνει τις σχολικές επιδόσεις

Η αναπήδηση επιτρέπει την καλύτερη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, γεγονός που οδηγεί σε καλύτερη συγκέντρωση. Όταν τα παιδιά χρησιμοποιούν τακτικά το τραμπολίνο, απολαμβάνουν τα οφέλη της άσκησης , η οποία αναπτύσσει επίσης την πνευματική τους εγρήγορση.

9. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος εξασφαλίζει πως όλα τα όργανα του σώματος λαμβάνουν επαρκή οξυγόνο. Μαζί με ισορροπημένη διατροφή, τα παιδιά θα αναπτύξουν ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα που θα τα βοηθήσει να κρατήσουν μακριά τις κοινές ασθένειες .

10. Βελτιώνει την ψυχική υγεία

Η σωματική άσκηση έχει βρεθεί ότι βοηθά στην ανακούφιση από το στρες και επιτρέπει στο σώμα να απελευθερώσει ορμόνες «της χαράς». Αυτό θα ήταν επίσης ευεργετικό για τα μεγαλύτερα παιδιά καθώς στην εφηβεία αρχίζουν να αισθάνονται αγχωμένα ή να έχουν λιγότερη αυτοπεποίθηση.

11. Απελευθερώνει ορμόνες χαράς

Σε συνέχεια του προηγούμενου, οι ενδορφίνες θεωρούνται οι ορμόνες «της ευτυχίας», καθώς κάνουν τα παιδιά να έχουν μια πιο θετική προοπτική στη ζωή. Αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους. Επιτρέψτε τους να χοροπηδούν στο τραμπολίνο για τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα.

Πηγή: thechillmom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved