Sustainable toys: Πώς να αγοράζετε λιγότερα παιχνίδια

Mάθετε πώς μπορείτε να αγοράσετε λιγότερα παιχνίδια, σύμφωνα με μία ειδικό πράσινης ανάπτυξης.

Sustainable toys: Πώς να αγοράζετε λιγότερα παιχνίδια
Bigstock

Στο νέο της βιβλίο, «Mothering Earth: The Busy Family’s Guide to Saving the Planet», η συγγραφέας Julia Rockwell μοιράζεται πώς η μείωση των παιχνιδιών βοηθά τόσο τα παιδιά όσο και τον πλανήτη Γη.

Μερικά στατιστικά

  1. Μέχρι την ηλικία των 13 ετών, τα περισσότερα παιδιά στην Αμερική έχουν 117 παιχνίδια, αλλά κατά μέσο όρο τα παιδιά παίζουν μόνο με το πολύ 10 παιχνίδια τακτικά.
  2. Έξι στους δέκα γονείς νιώθουν πώς «πνίγονται» από τον αριθμό των παιχνιδιών που υπάρχουν στο σπίτι τους
  3. Το 75% των οικογενειών πετούν 3 έως 14 παιχνίδια κάθε χρόνο. Μελέτες έχουν δείξει ότι πάρα πολλά παιχνίδια εμποδίζουν τη γνωστική και νευρολογική ανάπτυξη του παιδιού και πως η υπεραφθονία μπορεί να οδηγήσει σε πλήξη και αδιαφορία.

Πώς θα αγοράζετε λιγότερα παιχνίδια

1. Χρησιμοποιήστε αυτά που έχετε

Βγάλτε 5 με 10 παιχνίδια στο σαλόνι για να παίξει το μικρό σας. Μία φορά την εβδομάδα, αλλάξτε μερικά από τα παιχνίδια που βλέπετε ότι παίζουν λιγότερο.

Τα παιδιά κατακλύζονται από την ακαταστασία, οπότε προσφέροντάς τους μια μικρή αλλά ουσιαστική επιλογή παιχνιδιών μπορεί να τα βοηθήσει να απολαύσουν περισσότερο το παιχνίδι τους. Επίσης τα βοηθά να εστιάσουν σε αυτό που έχουν μπροστά τους.

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε στον καύσωνα με τα παιδιά

2. Κάντε ανταλλαγή παιχνιδιών

Το παιδί σας έχει φτιάξει το παζλ που του πήρατε τα Χριστούγεννα ίσα με 50 φορές και έχει χάσει το ενδιαφέρον του; Κάντε μια ανταλλαγή παιχνιδιών με την οικογένεια της κολλητής σας φίλης ή του αδερφού σας.

3. Αγοράστε μεταχειρισμένα

Αναζητήστε μεταχειρισμένα παιχνίδια στο διαδίκτυο . Υπάρχουν χιλιάδες επιλογές, πιστέψτε μας. Ειδικά αν προτιμάτε πλαστικά παιχνίδια, προσπαθήστε πρώτα να ψάξετε για second-hand. Ένα μεταχειρισμένο παιχνίδι μπορεί να δώσει τόση χαρά όση ένα καινούργιο!

4. Ποιότητα πάνω από την ποσότητα

Επιλέξτε παιχνίδια χωρίς πλαστικά που φαίνονται να μπορούν να διαρκέσουν στον χρόνο και ας είναι λίγο πιο ακριβά.

Να είστε πιο επιλεκτικές σχετικά με το ποια παιχνίδια αγοράζετε. Επιλέξτε παιχνίδια montessori που εξάπτουν τη φαντασία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους.

Κρεβάτι Montessori: 5 επιλογές και οι συμβουλές των ειδικών

5. Υποστηρίξτε βιώσιμες μάρκες παιχνιδιών

Εάν το μικρό σας επιθυμεί ένα νέο τρενάκι, αγοράσετε ένα κατασκευασμένο από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, όπως ξύλο ή φυσικό καουτσούκ .

6. Παιχνίδι στη φύση

Βγείτε έξω. Χρησιμοποιήστε κλαδιά για να χτίσετε παρέα με το μικρό σας ένα οχυρό, συλλέξτε πετρούλες και κοχύλια από την θάλασσα ή μαζέψτε κουκουνάρια. Έτσι θα προσφέρετε στο παιδί σας ώρες ατελείωτης δημιουργίας.

7. «Δημιουργήστε» παιχνίδια

Οι δημιουργικές δραστηριότητες, εξάπτουν τη φαντασία και εξασκούν τη σκέψη και την αυτοπεποίθηση. Περάστε χρόνο με τα παιδιά σας κατασκευάζοντας πράγματα από χαρτόνι ή παίξτε «εστιάτοριο» ή «σουπερμάκετ».

«Εστιατόριο ή κτηνιατρείο;» 5 ιδέες για παιχνίδια φαντασίας

8. Επενδύστε σε παιχνίδια με μπαταρίες

Εάν έχετε παιχνίδια με μπαταρία, αγοράστε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες αντί για μίας χρήσης. Αυτό περιορίζει τη σπατάλη ενώ κρατά τα παιδιά χαρούμενα καθώς είναι πολύ πιο γρήγορη λύση από το να περιμένουν τους γονείς τους να τρέξουν στο σουπερμάκετ για να αγοράσουν μπαταρίες.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved