Καλοκαιρινή κατασκευή για παιδιά 2 ετών: Πολύχρωμα ψαράκια από χαρτόνι

Η κατασκευή αυτή βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητες και τη δημιουργικότητά τους.

Καλοκαιρινή κατασκευή για παιδιά 2 ετών: Πολύχρωμα ψαράκια από χαρτόνι
Bigstock

Το καλοκαίρι είναι η τέλεια εποχή για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα μικρά σας, ειδικά όταν οι δραστηριότητες είναι τόσο εύκολες και διασκεδαστικές όσο αυτή η κατασκευή.

Τα πολύχρωμα ψαράκια από χαρτόνι είναι μια απλή κατασκευή που μπορεί να γίνει από παιδιά μόλις δύο ετών, με λίγη βοήθεια από τους γονείς. Ας δούμε πώς μπορείτε να την πραγματοποιήσετε!

3 διασκεδαστικές κατασκευές για νήπια με απλά υλικά που έχετε σπίτι

Υλικά

  • Χρωματιστό χαρτόνι (μπλε, πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί)
  • Παιδικά ψαλίδια με στρογγυλεμένες άκρες
  • Κόλλα σε στικ ή υγρή κόλλα
  • Μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές
  • Πλαστικά ματάκια (googly eyes)
  • Διακοσμητικά στοιχεία (όπως αυτοκόλλητα, γκλίτερ ή μικρές χάντρες)

Κατασκευές για παιδιά: Φτιάξτε φάλαινα με μανταλάκι και χαρτόνι

Αξιολάτρευτες χειροτεχνίες για νήπια που μπορούν να κάνουν ανά πάσα στιγμή

Βήματα

  1. Αρχικά, κόψτε ένα μεγάλο οβάλ ή κύκλο από το χρωματιστό χαρτόνι για να δημιουργήσετε το σώμα του ψαριού. Αν το παιδί σας μπορεί να χρησιμοποιήσει το ψαλίδι, αφήστε το να δοκιμάσει να κόψει το χαρτόνι μόνο του. Μπορείτε επίσης να προετοιμάσετε το σχήμα εκ των προτέρων και να αφήσετε το παιδί να διαλέξει το χρώμα που προτιμά.
  2. Κόψτε μικρά τριγωνικά ή ημικυκλικά κομμάτια από διαφορετικά χρώματα χαρτονιού για να δημιουργήσετε τα πτερύγια και την ουρά του ψαριού. Αφήστε το να επιλέξει τα χρώματα που θέλει και βοηθήστε το να κολλήσει τα πτερύγια και την ουρά στο σώμα του ψαριού. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στο παιδί να αναπτύξει τη δημιουργικότητά του.
  3. Τώρα ήρθε η ώρα να προσθέσετε τα googly eyes στο ψάρι. Τοποθετήστε λίγη κόλλα στην πίσω πλευρά των ματιών και αφήστε το παιδί να τα τοποθετήσει στο «σώμα » του ψαριού. Μπορείτε να προσθέσετε αυτοκόλλητα, γκλίτερ ή μικρές χάντρες, για να δώσετε περισσότερη ζωντάνια στο ψάρι σας.
  4. Με τους μαρκαδόρους ή τις ξυλομπογιές , βοηθήστε το παιδί να σχεδιάσει το στόμα και τα λέπια. Μπορείτε να του δείξετε πώς να κάνει μικρά κυκλάκια ή γραμμές για τα λέπια. Ενθαρρύνετέ το να δημιουργήσει το δικό του μοναδικό σχέδιο.
  5. Αφού ολοκληρώσετε την κατασκευή, αφήστε το ψαράκι να στεγνώσει για λίγο. Μόλις στεγνώσει, μπορείτε να το κρεμάσετε στον τοίχο του δωματίου.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved