Πέντε τρόποι να βελτιώσετε τη γονιμότητά σας το καλοκαίρι

Υπάρχουν τρόπο να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας την καλοκαιρινή περίοδο. 

Νίκη Παπανικολάου
Πέντε τρόποι να βελτιώσετε τη γονιμότητά σας το καλοκαίρι
Bigstock

Το καλοκαίρι είναι μια καλή περίοδος για να εστιάσετε στη γονιμότητά σας και να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος.

Η διάθεσή σας είναι καλύτερη λόγω του καλού καιρού κι αυτό έχει αντίκτυπο και στην ψυχολογία σας.

Αυξάνεται ή όχι η γονιμότητα του ζευγαριού το καλοκαίρι;

Αν λοιπόν προσπαθείτε να αποκτήσετε παιδί, υπάρχουν πέντε εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με το fertilitymemphis.com για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να συλλάβετε.

vitamini-d-(2).jpg

Βιταμίνη D

Η έκθεση στον ήλιο (πάντα με μέτρο και προστασία!) βοηθά στην παραγωγή βιταμίνης D, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των ωαρίων και των σπερματοζωαρίων. Περάστε λίγο χρόνο έξω στον ήλιο κάθε μέρα, ιδανικά τις πρωινές ώρες και καταναλώστε τροφές που μπορούν να αυξήσουν την πρόσληψη βιταμίνης D όπως λιπαρά ψάρια, κρόκοι αυγών και ενισχυμένα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Τα οφέλη του νερού όταν προσπαθείτε να συλλάβετε

Ενυδάτωση

Η επαρκής ενυδάτωση ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι σημαντική για την υγεία και κατ΄επέκταση για τη γονιμότητα. Η κατανάλωση άφθονου νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων των ορμονών και στη βελτίωση της αναπαραγωγικής λειτουργίας. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα τρώγοντας παράλληλα φρούτα και λαχανικά.

Σωστή διατροφή

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να επικεντρωθείτε σε μια υγιεινή διατροφή που ενισχύει τη γονιμότητα. Καταναλώστε καθημερινά φρούτα και λαχανικά εποχής, πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, άπαχη πρωτεΐνη καθώς και δημητριακά ολικής αλέσεως Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα ζαχαρούχα ποτά και την υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ.

ece4166b-proini-askisi.jpg

Άσκηση

Η τακτική άσκηση είναι σημαντική για τη γονιμότητα και το καλοκαίρι παρέχει πολλές ευκαιρίες για να ασκηθείτε σε εξωτερικούς χώρους. Δοκιμάστε κολύμπι, πεζοπορία ή ποδηλασία για να παραμείνετε δραστήριοι και να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος. Επιδιώξτε τουλάχιστον 30 λεπτά μέτριας άσκησης την ημέρα.

Χαλάρωση και μείωση άγχους

Η μείωση του στρες είναι σημαντική για τη γονιμότητα. Επιδοθείτε σε δραστηριότητες που μειώνουν το στρες, όπως γιόγκα, διαλογισμό ή ασκήσεις βαθιάς αναπνοής. Αφιερώστε χρόνο για να απολαύσετε την ύπαιθρο, να περάσετε χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα και να ασχοληθείτε με δραστηριότητες που σας χαλαρώνουν και σας ηρεμούν.

nearo-zeygari-kai-gonimotita.jpg

Διακοπές και υπογονιμότητα: Πώς να διαχειριστείτε το άγχος σύλληψης το καλοκαίρι

Συμπερασματικά, υπάρχουν αρκετά εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε το καλοκαίρι για να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας φυσικά. Η λήψη άφθονης βιταμίνης D, η σωστή ενυδάτωση και διατροφή, η τακτική άσκηση και η μείωση του στρες μπορούν όλα να βοηθήσουν στη βελτίωση των πιθανοτήτων να μείνετε έγκυος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved