Η συνταγή για το γρήγορο γλυκό που έφτιαχναν και φτιάχνουν γενιές μαμάδων.
Μπορεί τώρα να έχουμε πληθώρα συνταγών στη διάθεσή μας και με μια απλή αναζήτηση στο κινητό να βρίσκουμε όποια συνταγή θέλουμε, όμως αυτό δεν γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.
Οι μαμάδες, όταν ήθελαν να φτιάξουν ένα γλυκό για να γλυκάνουν την οικογένειά τους, έφτιαχναν είτε το κλασικό παραδοσιακό κέικ βανίλια-σοκολάτα, είτε τηγανίτες, είτε κορμό.
Αυτή τη συνταγή του κλασικού παραδοσιακού κορμού-μωσαϊκού- σαλαμιού (όπως και να λέτε) θα σας δώσουμε σήμερα. Απλά υλικά, εύκολο να τα βρει κανείς και γρήγορη και η διαδικασία παρασκευής του.
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 10'
Υλικά
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 125 γραμμάρια μαργαρίνη
- 1 κούπα πλήρες γάλα
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 3 κ.τ.σ. κονιάκ
- 5 κ.τ.σ. κακάο
- 1 χούφτα τριμμένα φουντούκια καβουρδισμένα
- (βύσσινα κομπόστα - προαιρετικά)
Βήματα
-
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη μαργαρίνη, το γάλα και τη ζάχαρη.
-
Μόλις λιώσει η ζάχαρη, βάλτε το κακάο. Ανακατέψτε καλά και μόλις λιώσει αποσύρετε από το μάτι της κουζίνας.
-
Στη συνέχεια αφού κρυώσει, ρίξτε το κονιάκ και ανακατέψτε.
-
Προσθέστε τα τριμμένα φουντούκια και τα μπισκότα που τα χονδρό-τρίψετε. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι. (εδώ αν θέλετε μπορείτε να βάλετε τα βύσσινα-κομπόστα).
-
Κόψτε ένα γενναιόδωρο κομμάτι λαδόκολλα, βάλτε το μείγμα και με τα χέρια σας δώστε το σχήμα κορμού - σαλαμιού.
-
Όπως είναι κλειστό, βάλτε το στην κατάψυξη για να παγώσει καλά.
-
Εν τω μεταξύ έχετε θρυμματίσει τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ.
-
Μετά από μία ώρα περίπου, βγάλτε το και απολαύστε το.