Απώλεια βάρους: 5 αλήθειες που δεν γνωρίζατε μέχρι σήμερα

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεστε να χάσετε τα περιττά κιλά, αλλά αν γνωρίζετε τα πέντε αυτά βασικά facts σχετικά με την απώλεια βάρους, θα μπορέσετε να ξεπεράσετε να πετύχετε τον στόχο σας.

Απώλεια βάρους: 5 αλήθειες που δεν γνωρίζατε μέχρι σήμερα

Δεν χρειάζεται να σας πούμε ότι η απώλεια βάρους - και η διατήρησή του - είναι δύσκολη. Αλλά η κατανόηση του γιατί η απώλεια βάρους είναι τόσο δύσκολη μπορεί να σας βοηθήσει να σταματήσετε να κατηγορείτε τον εαυτό σας για κάθε μικρή αναποδιά και να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας.

1. Μόνο η άσκηση δεν κάνει θαύματα

Η άσκηση είναι σημαντική για την υγεία και τη διατήρηση του βάρους, αλλά από μόνη της δεν αρκεί για αποτελεσματική καύση λίπους. Η καύση θερμίδων μέσω της άσκησης συχνά αντισταθμίζεται από την αυξημένη όρεξη και την κατανάλωση περισσότερων θερμίδων. Είναι απαραίτητο να συνδυάζετε την άσκηση με μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή για να δείτε ουσιαστικά αποτελέσματα.

Καρπούζι ή πεπόνι; Ποιο είναι καλύτερο για την απώλεια βάρους

2. Οι εξαντλητικές δίαιτες δεν λειτουργούν

Οι εξαντλητικές δίαιτες, που περιορίζουν δραστικά τις θερμίδες ή αποκλείουν ολόκληρες ομάδες τροφών, μπορεί να οδηγήσουν σε γρήγορη απώλεια βάρους, αλλά συχνά δεν είναι βιώσιμες. Το σώμα αντιδρά σε αυτές τις ακραίες μεθόδους με την επιβράδυνση του μεταβολισμού και την αύξηση της πείνας . Αυτό συχνά οδηγεί σε επαναπρόσληψη του βάρους μόλις σταματήσει η δίαιτα.

Εννέα tips για να χάσετε γρήγορα 2,5 κιλά

erotiseis-gia-diaita.jpg

Μαγνήσιο: Πώς μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους + πρόγραμμα διατροφής 3 ημερών

3. Μια δίαιτα δεν ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες

Κάθε άτομο είναι μοναδικό και η δίαιτα που μπορεί να λειτουργήσει για μια γυναίκα δεν σημαίνει πως θα είναι απαραίτητα αποτελεσματική για άλλη. Παράγοντες όπως η ηλικία, ο μεταβολικός ρυθμός, τα επίπεδα δραστηριότητας και οι ορμονικές διαφορές επηρεάζουν το πώς το σώμα επεξεργάζεται τις τροφές και χάνει βάρος . Είναι σημαντικό να βρείτε μια προσέγγιση που να ταιριάζει στις προσωπικές σας ανάγκες και τον τρόπο ζωής σας.

4. Η γυμναστική cardio είναι απαραίτητη

Η cardio άσκηση, όπως το τρέξιμο, το ποδήλατο και το κολύμπι, είναι σημαντική για την καύση θερμίδων και την απώλεια βάρους, καθώς αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και βοηθά στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας.

Εντούτοις, η καλύτερη πρακτική είναι να συνδυάζετε το cardio με προπόνηση ενδυνάμωσης, που βοηθά στην αύξηση της μυϊκής μάζας και του μεταβολικού ρυθμού, για πιο ολοκληρωμένα και μακροχρόνια αποτελέσματα.

20 τροφές με λίγες θερμίδες που σε χορταίνουν

5. Η ηλικία επηρεάζει τον τρόπο που χάνετε βάρος

Η ηλικία είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην απώλεια βάρους και στη διατήρησή του. Με την πάροδο των χρόνων, ο μεταβολισμός τείνει να επιβραδύνεται, κάτι που καθιστά πιο δύσκολη την καύση θερμίδων και την απώλεια βάρους. Επιπλέον, η απώλεια μυϊκής μάζας μπορεί να επιταχύνεται με την ηλικία .

Με πληροφορίες από: everydayhealth.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved