Μαμάδες, δεν είστε μόνες - Ζητήστε βοήθεια όταν τη χρειάζεστε

Δεν είστε τέλειες: Αποδεχτείτε το και ζητήστε βοήθεια όταν τη χρειάζεστε.

Μία Μαμά
Μαμάδες, δεν είστε μόνες -  Ζητήστε βοήθεια όταν τη χρειάζεστε
Bigstock

Πριν από λίγο καιρό, μια από τις αδερφές μου ζήτησε να της δώσω τις καλύτερες συμβουλές για νέες μαμάδες. Αφού σκέφτηκα για λίγο, είπα: «Να μη φοβάσαι να ζητήσεις βοήθεια».

Έχω συνειδητοποιήσει, ωστόσο, ότι αυτό είναι σχετικό για όλα τα στάδια της μητρότητας. . . τουλάχιστον αυτά που έχω βιώσει εγώ.

«Οι μαμάδες χρειαζόμαστε βοήθεια και κατανόηση - Χρειαζόμαστε να ξέρουμε ότι είμαστε αρκετές»

Στην κοινωνία μας δεν είναι εύκολο να έχεις την στήριξη και υποστήριξη που χρειάζεσαι ως μαμά. Δεν είναι εύκολο να αποδεχτείς ότι ο καθημερινός αγώνας που δίνεις είναι πραγματικός. Μια μικρή λέξη συνήθως έρχεται στο μυαλό: «αποτυχία».

Ωστόσο, είναι τόσο σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι το να ζητάτε βοήθεια δεν είναι ένδειξη αδυναμίας. Είναι σημάδι απίστευτης αυτογνωσίας και δύναμης.

Η μητρότητα είναι πρόκληση και καμιά μητέρα δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της.

Στην πραγματικότητα, τα καταφέρνουμε πολύ καλύτερα όταν έχουμε ένα σύστημα υποστήριξης.

Δυσκολεύομαι να απευθυνθώ σε ανθρώπους για βοήθεια. Αλλά όταν σκέφτομαι μερικούς από τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό να το κάνω, παίρνω την κατάλληλη ώθηση.

Η φροντίδα των παιδιών είναι συντριπτική και απαιτητική

Το να ζητάμε βοήθεια διασφαλίζει ότι θα έχουμε την ξεκούραση και την αυτοφροντίδα που χρειάζεται για να παραμείνουμε σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά υγιείς και δυνατές.

Η σωστή διαχείριση των ευθυνών της μητρότητας με άλλες πτυχές της ζωής, όπως η δουλειά και ο προσωπικός χρόνος, είναι πρόκληση. Η αναζήτηση βοήθειας για τη φροντίδα των παιδιών ή τις οικιακές εργασίες μας επιτρέπει να διαχειριζόμαστε τον χρόνο πιο αποτελεσματικά.

Η ανατροφή των παιδιών δεν συνοδεύεται από εγχειρίδιο και είναι φυσιολογικό να έχετε ερωτήσεις και να αισθάνεστε αβεβαιότητα. Οι συμβουλές από άλλους γονείς και επαγγελματίες μπορεί να σας βοηθήσουν ή να σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα.

Η αναζήτηση βοήθειας μπορεί να μειώσει άγχος και την εξάντληση

Επίσης είναι σημαντικό να δείχνουμε στα παιδιά μας ότι το να ζητάμε βοήθεια δεν είναι κάτι κακό. Απεναντίας, θέλει δύναμη και αποφασιστικότητα για να το κάνεις.

Μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια …Παρακαλώ, μη φοβάστε να το κάνετε.

Η αναζήτηση βοήθειας δεν μειώνει τις προσπάθειες που καταβάλετε ως μητέρα. Δεν ακυρώνει τις θυσίες και τη σκληρή δουλειά.

Μαμά, ζήτα βοήθεια όταν τη χρειάζεσαι (είναι βέβαιο ότι θα τη χρειαστείς)

Δεν σημαίνει ότι δεν είστε καλή μητέρα.

Το να ζητάτε βοήθεια σημαίνει ότι ξέρετε καλά ποιες είναι οι ανάγκες σας. Σημαίνει ότι είστε πρόθυμες να κάνετε ό,τι καλύτερο για εσάς και τα παιδιά σας.

Αναζητήστε λοιπόν υποστήριξη, όταν τη χρειάζεστε. Αυτή είναι μια από τις πιο σοφές αποφάσεις που μπορείτε να πάρετε στο ταξίδι της μητρότητας.

ελεύθερη απόδοση από elpasomom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved