Ένα γράμμα για την κοπέλα που θα ερωτευτεί ο γιος μου

Μία Μαμά

Instagram/ angelica.ch.r

Diana Spalding, μαία και μαμά τριών παιδιών, κάνει μια γραπτή συγκινητική εξομολόγηση

Δεν είμαι σίγουρη πότε ακριβώς θα σου δώσω αυτό το γράμμα.

Ίσως σε μερικές δεκαετίες, την ημέρα που θα παντρευτείς τον γιο μου. Ή ίσως θα είναι μια τυχαία μέρα που θα νιώθω ότι είναι η κατάλληλη.

Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι λίγο ανόητη που γράφω αυτό το γράμμα. Ο γιος μου, το μικρό μου νήπιο, είναι στο δωμάτιό του και κοιμάται. Το βούρτισα τα μαλλιά , τον φίλησα στο μέτωπο και τον τύλιξα καλά με την κουβέρτα πριν κατέβω κάτω και αρχίζω να γράφω αυτό το γράμμα .

Τα τοσοδούλικα του πόδια σύντομα θα κρέμονται απότο κρεβάτι και πριν το καταλάβω, θα κοιμάται σε ένα νέο κρεβάτι , σε ένα διαφορετικό σπίτι, μακριά από εμένα.

Και κάπου στην πορεία, θα σε βρει. Και όλα θα αλλάξουν.

Αυτή τη στιγμή επιλέγει εμένα. Επιλέγει εμένα για να παίζω με τα αυτοκινητάκια του και να του διαβάζω βιβλία. Του αρέσουν τα φαγητά που του φτιάχνω και θέλει να είμαι η τελευταία που θα τον φιλήσει για καληνύχτα.

Έρευνα: Το νανούρισμα βελτιώνει την ανάπτυξη του βρεφικού εγκεφάλου

Αλλά μια μέρα, θα διαλέξει εσένα. Θα θέλει να περνά τα ρεπό του μαζί σου, να πηγαίνετε ταξίδια , να μαγειρεύει για σένα.

Instagram/ themotherhoodprojectnz

Αυτή τη στιγμή τα μάτια του λάμπουν από χαρά όταν με βλέπει. Το βλέμμα στο πρόσωπό του όταν με εντοπίζει στην πόρτα του νηπιαγωγείου με κάνει να λιώνω.

Είναι τιμή μου να είμαι η μητέρα αυτού του μικρού αγοριού, να τον καθοδηγήσω καθώς θα μεγαλώνει και θα γίνει ο άνθρωπος που θα ερωτευτείς.

Αλλά μια μέρα, θα γίνεις εσύ η ηρωίδα του. Όταν θα κάνει μια ερώτηση και απαντήσουμε και οι δύο, θα ακούσει τη δική σου γνώμη αντί για τη δική μου. Θα τον βοηθήσεις να ανακαλύψει τον κόσμο, θα είσαι αυτή που θα τον κάνεις να νιώσει καλύτερα όταν είναι λυπημένος ή άρρωστος.

Γράμμα στον μπαμπά μου: Είσαι ο ήρωάς μου

Αυτή τη στιγμή του μαθαίνω πώς να είναι ευγενικός. Ο μπαμπάς του και εγώ του μαθαίνουμε πώς να σέβεται τους άλλους και να τον σέβονται. Πώς να ακούει, πώς να βοηθάει και πώς να ζητάει βοήθεια όταν τη χρειάζεται.

Και μια μέρα, ελπίζω να σε περιποιηθεί με αυτόν τον σεβασμό και την καλοσύνη.

Μια μέρα, θα του θυμίσεις να μου τηλεφωνήσει στα γενέθλιά μου.

Instagram/ @angelica.ch.r

Είναι τιμή μου να είμαι η μητέρα αυτού του μικρού αγοριού, να το μεγαλώσω καθώς θα γίνει ο άνθρωπος που θα ερωτευτείς. Και θα είναι τιμή μου να σε γνωρίσω και εγώ.

Υπόσχομαι να προσπαθήσω να βρω μια ισορροπία μεταξύ του να βρίσκομαι στη ζωή σας και να σας βοηθάω χωρίς να ξεπερνάω τα όριά σας. Δεν θα κάνω ξαφνικές επισκέψεις, το ορκίζομαι.

Γιατί είναι εντάξει να θέσετε όρια ανάμεσα στους παππούδες και στα παιδιά

Υπόσχομαι να προσπαθήσω να μην δίνω συμβουλές εκτός αν μου το ζητήσετε.

Και σου υπόσχομαι πως θα σε αγαπήσω γιατί θα είσαι η κοπέλα που αγαπά τον γιο μου θα καταλάβει τι κρύβεται πίσω από αυτά τα αστραφτερά μάτια του όπως εγώ. Θα γελάς με τα αστεία του όπως εγώ.

Και πώς θα μπορούσα να μην αγαπήσω την κοπέλα που αγαπά όλα αυτά στο παιδί μου;

Έτσι, τώρα που τον έχω, πριν γίνει δικός σου, απολαμβάνω κάθε φιλί και κάθε αγκαλιά.

Και μια μέρα, θα είμαι τόσο περήφανη. Περήφανη για το άτομο που έχει γίνει, περήφανη για την κοπέλα που έχει επιλέξει να περάσει τη ζωή της μαζί του και περήφανη, τόσο περήφανη, που είμαι η μαμά του.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved