Δεν μου αρέσει να παίζω με τα παιδιά μου αλλά εξακολουθώ να είμαι καλή μαμά

Η Becca Maberly , συγγραφέας και μητέρα, ανέβασε ένα βίντεο που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Νίκη Παπανικολάου
Δεν μου αρέσει να παίζω με τα παιδιά μου αλλά εξακολουθώ να είμαι καλή μαμά
Bigstock

Συχνά, μπορεί να νιώθετε ότι υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος απαιτήσεων όσον αφορά το τι πρέπει να κάνει μια «καλή μαμά» και η προσπάθεια να ανταποκριθείτε σε αυτές τις προσδοκίες να είναι απίστευτα επιβαρυντική.

Άλλες πάλι φορές επηρεάζεστε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου όλες δείχνουν να αγαπούν τα πάντα σχετικά με τη μητρότητα.

Η πραγματικότητα όμως διαφέρει ή δεν είναι ίδια για όλες τις μαμάδες.

Η Becca Maberly ,συγγραφέας και μητέρα, ανέβασε ένα βίντεο που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

«Το αόρατο φορτίο της μητρότητας» - Σκέψεις μιας κουρασμένης μαμάς

Ο λόγος; Παραδέχτηκε πώς δεν της αρέσει να παίζει με τα παιδιά της. Παρόλα αυτά, πιστεύει ότι είναι καλή μαμά.

Η ίδια εξήγησε ότι το παιχνίδι προσποίησης την κάνει να νιώθει «άβολα» ενώ δεν της αρέσει να ψήνε κουλουράκια ή να φτιάχνει χειροτεχνίες με τα παιδιά της.

«Το χάος μου προκαλεί άγχος και το τελικό αποτέλεσμα είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων», εξήγησε η μαμά αναφερόμενη στη μαγειρική με τα παιδιά της.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που της αρέσουν να κάνει μαζί τους.

«Μου αρέσει να κουβεντιάζουμε, να διαβάζουμε παρέα, να βγαίνουμε έξω, να πηγαίνουμε ημερήσιες εκδρομές, να μαθαίνουμε πράγματα, να γελάμε», είπε χαρακτηριστικά η Becca Maberly.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι αντιδράσεις των ακολούθων της ήταν ποικίλες.

Ορισμένοι θεώρησαν απαράδεκτο που δεν παίζει με τα παιδιά της κι άλλοι την προέτρεψαν να ξεκινήσει να το κάνει γιατί « το παιχνίδι είναι τόσο σημαντικό. Κάντε το ούτως ή άλλως».

Αξίζεις ακόμη και αν δεν έπαιξες με τα παιδιά σου

Υπήρξαν και πιο αιχμηρά σχόλια όπως ενός ακολούθου που διερωτήθηκε γιατί έγινε γονιός αν δεν της αρέσει αυτή η πτυχή της μητρότητας.

https://www.instagram.com/reel/C9zASCUMt2X/

Από την πλευρά της, η Becca Maberly θέλησε να περάσει το μήνυμα πώς δεν χρειάζεται μια μαμά να αγαπά κάθε πτυχή της ανατροφής των παιδιών.

Μια καλή μαμά δεν χρειάζεται να είναι καταπληκτική σε όλα.

«Ξέρω ότι παρόλο που δεν είμαι καθόλου σπουδαία σε αυτό το γονεϊκό κομμάτι ( του παιχνιδιού) , είμαι μια πολύ καλή μαμά», κατέληξε η Becca στο βίντεό της.

Αρκετές μαμάδες είπαν ότι το μήνυμα ήταν ακριβώς αυτό που ήθελαν να ακούσουν. Όπως παραδέχτηκαν, μερικές φορές αισθάνονται «ένοχες» επειδή παλεύουν με ορισμένες πτυχές της ανατροφής των παιδιών.

Το βίντεο στάθηκε η αφορμή να παραδεχτούν κι άλλες μαμάδες ότι ούτε σε αυτές αρέσει να παίζουν με τα παιδιά τους. Μια γυναίκα είπε ότι ήταν επικριτική με όσες δεν έπαιζαν με τα παιδιά τους πριν γίνει η ίδια μαμά. Τώρα, συνειδητοποιεί πόσο λάθος έκανε που τις έκρινε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved