Πώς να κάνετε πεντικιούρ στο σπίτι σε 8 απλά βήματα

Τα περιποιημένα πέλματα και νύχια των ποδιών αποτελούν must σε κάθε εποχή, και ειδικά το καλοκαίρι.

Πώς να κάνετε πεντικιούρ στο σπίτι σε 8 απλά βήματα
Bigstock

Πέρα από το αισθητικό κομμάτι, το πεντικιούρ είναι σημαντικό και για την υγιεινή των άκρων μας και πρέπει να γίνεται με συνέπεια σε τακτική βάση.

Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, μην απογοητεύεστε! Γιατί σε λίγα μόλις απλά βήματα, μπορείτε να κάνετε μόνη σας πεντικιούρ στο σπίτι. Αρκεί βέβαια να έχετε στη διάθεση σας όλα τα απαραίτητα εργαλεία νυχιών για να ακολουθήσετε σωστά όλα τα βήματα και σίγουρα θα σας φανεί παιχνιδάκι!

Βήμα 1: Ετοιμάστε τα εργαλεία σας

Θέλετε να δημιουργήσετε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον -μιλάμε για χαλαρωτική μουσική, καύση αιθέριων ελαίων και άναμμα εκείνου του αγαπημένου κεριού που μαζεύει σκόνη εδώ και μήνες- και στη συνέχεια βεβαιωθείτε ότι έχετε μια σταθερή επιφάνεια και έχετε έτοιμα τα παρακάτω εργαλεία:

  1. Ασετόν
  2. Βαμβάκι
  3. Άλατα μπάνιου
  4. Απολεπιστικό
  5. Ψαλίδι νυχιών
  6. Λίμα
  7. Buffer
  8. Ενυδατική κρέμα
  9. Πετσέτα
  10. Διαχωριστικά για τα δάχτυλα των ποδιών
  11. Γυαλιστικό νυχιών
  12. Βερνίκι νυχιών
  13. Μπατονέτες

Βήμα 2: Αφαιρέστε το προηγούμενο μανό

Πριν ξεκινήσετε το πεντικιούρ σας, βεβαιωθείτε ότι όλα τα υπολείμματα βερνικιού έχουν απομακρυνθεί πλήρως , οπότε πάρτε ένα βαμβάκι, εμποτίστε το ασετόν και ξεκινήστε την αφαίρεση κρατώντας το βαμβάκι σταθερά σε κάθε δάχτυλο για λίγα δευτερόλεπτα και μετά σκουπίστε το.

Βήμα 3: Μουλιάστε τα πόδια σας

Αυτό το βήμα θα μαλακώσει τα πόδια σας ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει μια αίσθηση χαλάρωσης. Ξεκινήστε με λίγο χαλαρωτικό ποδόλουτρο ή αφρόλουτρο σε ζεστό νερό.

Αφήστε τα πόδια να μουλιάσουν για τουλάχιστον 5 λεπτά, αλλά όχι πολύ, καθώς δεν θέλετε να μοιάζουν με δύο μεγάλα ρυτιδιασμένα δαμάσκηνα! Στη συνέχεια, στεγνώστε τα με μία πετσέτα.

Βήμα 4: Κάντε απολέπιση

Για την απόλυτη εμπειρία κάντε ένα scrub στα πόδια κάνοντας μασάζ στο δέρμα σας για λίγα λεπτά. Αυτό όχι μόνο θα λειάνει το δέρμα, αλλά θα ανακουφίσει και από κάθε πρόσθετη ένταση.

Βήμα 5: Αφαιρέστε τα νεκρά κύτταρα

Τώρα που τα πόδια σας είναι απαλά ξανά, ήρθε η ώρα να απομακρύνετε τη συσσώρευση τυχόν νεκρού δέρματος στα πέλματα των ποδιών σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό τρίβοντας απαλά με ελαφρόπετρα .

Φροντίστε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις πλευρές των φτρενών σας, όπου συσσωρεύεται περισσότερο, καθώς και στην περιοχή γύρω από τα δάχτυλα των ποδιών σας. Ο σκοπός είναι να εξομαλύνετε τυχόν τραχιά σημεία και όχι να αφαιρέσετε στρώματα δέρματος!

Βήμα 6: Κόψτε και λιμάρετε

Για αυτό το βήμα θα χρειαστείτε καλής ποιότητας ψαλίδι νυχιών και στη συνέχεια μια λίμα για να διαμορφώσετε το σχήμα των νυχιών.

Ξεκινήστε κόβοντας τα νύχια που είναι μακρύτερα. Για να κόψετε σωστά, κόψτε τα νύχια τα σε ευθεία γραμμή ακριβώς πάνω από το δέρμα.

Στη συνέχεια, μπορείτε να εξομαλύνετε τις γωνίες ανάλογα με το σχήμα των νυχιών που επιδιώκετε με τη βοήθεια της λίμα, δουλεύοντας πάντα προς μία κατεύθυνση μέχρι να είναι ομοιόμορφα.

Βήμα 7: Ενυδατώστε

Για να ολοκληρώσετε την περιποίησης των ποδιών σας, απλώστε μια πλούσια στρώση ενυδατικής κρέμας και κάντε ένα μίνι μασάζ δουλεύοντας από τα δάχτυλα των ποδιών μέχρι τις γάμπες σας. Αυτό θα βοηθήσει στη θρέψη και την ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Βήμα 8: Ώρα για το νέο χρώμα

Πριν αρχίσετε να βάφετε τα νύχια σας βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνά και ότι έχει αφαιρεθεί κάθε περίσσεια κρέμα. Αν έχετε διαχωριστικά για τα δάχτυλα των ποδιών, τώρα είναι η ώρα να τα χρησιμοποιήσετε, διαφορετικά χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας και περάστε το ανάμεσα από τα δάχτυλα,

Ξεκινήστε εφαρμόζοντας πρώτα μια στρώση base coat (βάση). Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι έχετε ανακινήσει το μπουκάλι με το βερνίκι και βάψτε ένα λεπτό στρώμα βερνικιού (ακολουθούμενο από μια δεύτερη στρώση) με ομοιόμορφες, ομαλές κινήσεις. Βεβαιωθείτε όμως ότι περιμένετε μερικά λεπτά μεταξύ των στρώσεων.

Ολοκληρώστε με ένα top coat (γυαλιστικό), κατά προτίμηση ένα που στεγνώνει γρήγορα. Αυτό θα σφραγίσει το χρώμα και θα παρατείνει τη φθορά του βερνικιού.

Με την άκρη μιας μπατονέτας βουτηγμένη σε ασετόν διορθώστε οποιαδήποτε ατέλεια.

Είστε έτοιμες!

Πηγή: beautycollective.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved