Μαμά, υπάρχει λόγος που πρέπει να φοράς αντηλιακό και το φθινόπωρο

Καθώς το φθινόπωρο φέρνει χαμηλότερες θερμοκρασίες και λιγότερη υγρασία, η φροντίδα της επιδερμίδας σας χρειάζεται προσαρμογή.

Μαμά, υπάρχει λόγος που πρέπει να φοράς αντηλιακό και το φθινόπωρο
Bigstock

Το φθινόπωρο είναι εδώ. Τι σημαίνει αυτό; Ήρθε η ώρα να χουχουλιάσετε σιγά- σιγά στον καναπέ, φορώντας άνετες κάλτσες και πίνοντας ένα φλιτζάνι τσάι . Το πιο σημαντικό; Μη ξεχάσετε να αλλάξετε τη ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας σας.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, τα must-have προϊόντα για την fall skin care routine σας.

1. Δοκιμάστε πιο ήπια προϊόντα

Ό,τι λειτουργεί το καλοκαίρι δε σημαίνει πως είναι απαραίτητα αποτελεσματικό για το πρόσωπό σας το φθινόπωρο. Η δρ Marilyn Syrett, δερματολόγος, συνιστά ένα πιο ήπιο καθαριστικό το φθινόπωρο, εξηγώντας: «Αποφύγετε την επιλογή ενός foaming cleanser, καθώς τείνει να αφαιρεί βασικά λιπίδια του δέρματος. Ένα τέτοιο προϊόν είναι καλύτερο για το καλοκαίρι, όταν το δέρμα είναι πιο λιπαρό λόγω ζέστης. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες συνοδεύονται από χαμηλή υγρασία , η οποία στερεί από το δέρμα την εγγενή υγρασία του».

3. Μην το παρακάνετε με το καθαριστικό προσώπου

Εκτός από ένα πιο ήπιο καθαριστικό, η δρ Amy Newburger, δερματολόγος, συνιστά να πλένετε το πρόσωπό σας το πολύ δύο φορές την ημέρα, προκειμένου να αποφύγετε το ξεφλούδισμα και την ξηρότητα.

Παράλληλα, εάν χρησιμοποιείτε κάποια συσκευή περιποίησης προσώπου για καθαρισμό
που λειτουργεί με μπαταρία , ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Σύμφωνα με την γκουρού του skin care (έτσι την αποκαλεί το The Guardian), Caroline Hirons, είναι πολύ σκληρά για ένα ευαίσθητο δέρμα.

3 DIY φθινοπωρινές μάσκες προσώπου για λαμπερή επιδερμίδα

Βρεφικό λάδι: Πώς να το εντάξετε στην beauty routine σας

4. Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό

Επειδή οι θερμοκρασίες είναι πιο δροσερές, δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραλείψετε το αντηλιακό. Εξάλλου, ο ήλιος είναι ακόμα εδώ.

Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση ενός αντηλιακού με ελάχιστο δείκτη προστασίας 30 SPF, ο οποίος εμποδίζει το 97% των ακτίνων UVB. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και προϊόντα με υψηλότερη προστασία, αλλά η αλήθεια είναι ότι κανένα προϊόν δεν εμποδίζει το 100% των ακτινών UVA και UVB.

Η δερματολόγος Sandra Marchese Johnson λέει ότι τα αγαπημένα της αντηλιακά είναι εκείνα που περιέχουν «διοξείδιο του τιτανίου και το οξείδιο του ψευδαργύρου».

5. Αποκτήστε τη «λάμψη της κολοκύθας»

Η κολοκύθα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και πρωτεϊνών μεταξύ άλλων ευεργετικών μικροθρεπτικών συστατικών. Αλλά όταν χρησιμοποιείται σε μάσκες προσώπου, toner ή ακόμα και σε καθαριστικά προσώπου , μπορεί να γίνει «ασπίδα» ενάντια στις ακτίνες του ήλιου αλλά και να λειτουργήσει ως φυσικό λευκαντικό για την επιδερμίδα.

Επιπλέον, μάσκες προσώπου με κολοκύθα κάνουν πολύ καλή δουλειά στη λείανση αλλά και στην απολέπιση του δέρματος.

Πώς θα κάνεις τα λεπτά χείλη να φαίνονται πιο ζουμερά

aloi-epidermida-ofeli.jpg

5 must-have προϊόντα περιποίησης που πρέπει να έχει κάθε μαμά στο νεσεσέρ της

6. Αποκτήστε λαμπερή επιδερμίδα με πιο ήπια προϊόντα

Καθώς οι εποχές αλλάζουν, αλλάζει και το δέρμα μας και ενώ συστατικά όπως τα ρετινοειδή αλλά και το σαλικυλικό οξύ είναι σίγουρα αποτελεσματικά, είναι επίσης πιο «σκληρά» για το δέρμα . Αν διαπιστώσετε ότι η καλοκαιρινή σας ρουτίνα δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, ίσως είναι καλή ιδέα να αντικαταστήσετε μερικά προϊόντα χωρίς ρετινοειδή.

Με πληροφορίες από το: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved