Το κουρασμένο δέρμα της μαμάς - Πώς θα το ξεκουράσετε

Μαργαρίτα Νικολάου
Bigstock

Τα συμπτώματα του κουρασμένου δέρματος της μαμάς και πώς τι μπορείτε να κάνετε.

Για να βρίσκεστε εδώ, ίσως να πιστεύετε ότι το δέρμα σας είναι κουρασμένο. Κοιτάζετε φωτογραφίες σας και διαπιστώνετε πως πριν μερικά χρόνια το πρόσωπό σας ήταν λαμπερό, ευτυχισμένο και μέσα σε μια δεκαετία νιώθετε τα μάτια σας κουρασμένα, το κορμί σας εξαντλημένο και το πρόσωπό σας να έχει χάσει εκείνη την λάμψη.

«Το αόρατο φορτίο της μητρότητας» - Σκέψεις μιας κουρασμένης μαμάς

Το κουρασμένο δέρμα της μαμάς

Τα συμπτώματα του κουρασμένου δέρματος, περιλαμβάνουν, μαύρους κύκλους λόγω έλλειψης ύπνου, ξαφνική εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων και μια συνολική θαμπάδα και ξηρότητα της επιδερμίδας. Βλέπετε η καθημερινότητα και η ρουτίνα με τα παιδιά δεν αφήνει πολύ χρόνο για απολέπιση, ενυδάτωση και φροντίδα του δέρματος γενικότερα. Το κουρασμένο δέρμα της μαμάς είναι μια όψη που φωνάζει: «Έχω να κοιμηθώ εδώ και σχεδόν πέντε, 10, 15 χρόνια» και «Βαριέμαι να κάνω οποιαδήποτε περιποίηση προσώπου». Ή, όπως είχε αναφέρει κάποια στιγμή το 2018 η Cardi B στο Instagram: «Τα μαλλιά μου είναι χάλια, τα μάτια μου έχουν μαύρους κύκλους και είναι πρησμένα... ».

Ο εγκέφαλος μιας κουρασμένης μαμάς μοιάζει σαν να είναι μεθυσμένη

Νιώθω συνεχώς κουρασμένη

Κι εγώ επίσης αν με ρωτάτε. Ο λόγος που έψαξα για να βρω ιδέες για να γράψω αυτό το άρθρο ήταν η συνεχής κούραση που νιώθω τα τελευταία 2 χρόνια. Αν συγκρίνω τα χρόνια που είμαι μαμά μια έφηβης κόρης με τα χρόνια που ήμουν μαμά μιας κόρης που πήγαινε στο νήπιο και το δημοτικό, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι είναι τα πιο εξαντλητικά. Αλλά έτσι είναι η ζωή της μαμάς.

Σίγουρα όλες θέλουμε μια λάμψη που θα κάνει το πρόσωπό μας να δείχνει λαμπερό και ζωντανό. Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από τις φωτογραφίες διάσημων και λαμπερών μαμάδων μοντέλων, ηθοποιών, παρουσιαστριών, που δείχνουν να τα προλαβαίνουν όλα και ναι, μέσα σε αυτά τα «όλα» και τη φροντίδα του δέρματός τους.

Ομορφιά και μαμάδες: Λάθη που κάνετε με το μακιγιάζ και σας δείχνουν κουρασμένη

Τι με βοήθησε

Δεν είμαι beauty editor και δεν είμαι από εκείνες τις γυναίκες που θα δεις μονίμως περιποιημένη και βαμμένη. Για την ακρίβεια, το μακιγιάζ το «σιχαίνομαι» εδώ και μερικά χρόνια που αποφάσισα να μην το «φορτώνω» με χημικά. Επίσης, ένας ακόμη λόγος που σταμάτησα να βάφομαι ήταν η βαρεμάρα μου. Όταν επέστρεφα αργά το βράδυ στο σπίτι, το μόνο που ήθελα ήταν να πέσω στο κρεβάτι (κάτι που έκανα) χωρίς να ξεβαφτώ. Μέγα λάθος να κοιμάσαι με το μακιγιάζ.

Πώς θα δημιουργήσει η μαμά μια πρωινή ρουτίνα

Κάπως έτσι λοιπόν, έμαθα από τα λάθη μου, έβγαλα κάποια πράγματα από τη ρουτίνα μου και πρόσθεσα κάποια άλλα. Που με βολεύουν και ναι διατηρούν το δέρμα μου, υγιές και λαμπερό.

Τι κάνω λοιπόν;

  • Πίνω νερό με λεμόνι το πρωί αμέσως μόλις ξυπνήσω.
  • Πλένω με κρύο νερό το πρόσωπό μου αμέσως μόλις πλύνω τα δόντια μου.
  • Χρησιμοποιώ κάθε μέρα καθαρή μικρή πετσέτα προσώπου και σκουπίζω το δέρμα μου ταμποναριστά.
  • Χρησιμοποιώ μια ενυδατική κρέμα προσώπου με αντηλιακή προστασία.
  • Μέσα στην εβδομάδα θα χρησιμοποιήσω patches ματιών για πρηξίματα και μαύρους κύκλους.
  • Κάθε Σάββατο βράδυ κάνω πίλινγκ στο πρόσωπο και το σώμα για να απομακρύνω τα νεκρά κύτταρα.
  • Τέλος κάθε βράδυ πλένω με ένα σαπούνι το πρόσωπό μου, ξεπλένω και σκουπίζω ταμποναριστά.
  • Την κρέμα προσώπου την έχω δίπλα στο κομοδίνο, όπως επίσης την κρέμα σώματος και ένα roll-on ματιών.

Κουρασμένη μαμά: Πώς να κοιμηθείτε μέσα σε 10, 60 ή 120 δευτερόλεπτα

Γιατί τα έχω στο κομοδίνο και όχι στο μπάνιο; Γιατί το βράδυ, όπως ανέφερα και πιο πάνω νιώθω τόσο κουρασμένη και εξαντλημένη που αρνούμαι να κάτσω μπροστά από τον καθρέφτη βάζοντας κρέμες και κάνοντας μασάζ κάτω από τα μάτια. Έχοντάς τα δίπλα στο κρεβάτι μου μου δίνεται η δυνατότητα αντί να σκρολάρω στο κινητό για να κοιμηθώ, να βάλω κρέμα σώματος, να βάλω κρέμα προσώπου και τέλος όσο είμαι ξαπλωμένη και το κεφάλι μου ακουμπά στο μαξιλάρι (ανάσκελα - θέση ύπνου) να κάνω μασάζ με το roll-on στα μάτια.

Εντάξει, όλα τα παραπάνω δεν μπορώ να πω ότι έχουν κάνει θαύματα (δεν μοιάζω και 20 χρονών δα) και πως έχει αλλάξει το δέρμα μου από τη μια στιγμή στην άλλη, όμως σίγουρα το νιώθω περισσότερο ξεκούραστο, ενυδατωμένο, υγιές και χαρούμενο.

Κάθε κουρασμένη μαμά χρειάζεται ενθάρρυνση και υποστήριξη

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved