Δέκα συμβουλές για να σας πετυχαίνει το κέικ

Τα μυστικά επιτυχίας για ένα πεντανόστιμο κέικ.

Δέκα συμβουλές για να σας πετυχαίνει το κέικ

Σίγουρα θα σας έχει συμβεί ενώ εκτελείτε κατά γράμμα τη συνταγή, το κέικ να μένει άψητο, να μη φουσκώνει ή να ...ξεφουσκώνει.

Τι μπορεί να φταίει; Οι λόγοι είναι πολλοί. Υπάρχουν όμως ορισμένα tips που αν τα ακολουθήσετε είναι βέβαιο ότι δεν θα αποτύχει ποτέ κανένα κέικ.

Τι πρέπει να γνωρίζετε και να θυμάστε:

Ακολουθήστε κατά γράμμα τη συνταγή

Για εγγυημένο αποτέλεσμα είναι σημαντικό να ακολουθήσετε πιστά τη συνταγή που έχετε επιλέξει.

Χρησιμοποιείστε τη σωστή φόρμα

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετική φόρμα τότε θα πρέπει να προσαρμόσετε και τον χρόνο ψησίματος. Μη χρησιμοποιείτε αλουμινόχαρτο αν δεν το αναφέρει η συνταγή.

Προθερμάνετε το φούρνο

Εάν βάλετε ένα κέικ σε φούρνο που δεν είναι αρκετά ζεστός, θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο θα ψηθεί.

Να είστε ακριβείς με την αναλογία των υλικών

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα σωστά υλικά και στη σωστή αναλογία όπως αναφέρονται στη συνταγή. Αποφύγετε να προσθέτετε λίγο περισσότερο αλεύρι ή baking powder απλά για να φουσκώσει πιο πολύ.

Βεβαιωθείτε ότι τα συστατικά είναι στη σωστή θερμοκρασία

Οι περισσότερες συνταγές απαιτούν το βούτυρο και τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Μη χτυπάτε υπερβολικά τα υλικά

Μη μπείτε στον πειρασμό να χτυπήσετε έντονα όλα τα υλικά καθώς αυτό θα αφαιρέσει τον αέρα και το κέικ δεν θα φουσκώσει όσο πρέπει.

Βάλτε το μείγμα κατευθείαν στο φούρνο

Μην αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί. Απεναντίας θα πρέπει να βάλετε το κέικ αμέσως στο φούρνο ώστε να να ψηθεί σωστά.

Μην ανοίγετε την πόρτα του φούρνου

Τα κέικ γενικά τοποθετούνται στη μεσαία σχάρα για να διασφαλιστεί ομοιόμορφο ψήσιμο. Αποφύγετε να ανοίξετε την πόρτα έως ότου έχει σχεδόν ψηθεί.

Ελέγξτε το χρόνο ψησίματος

Επειδή κάθε φούρνος είναι διαφορετικός ενδέχεται να μην επαρκεί ή να είναι περισσότερος ο χρόνος ψησίματος που αναγράφεται στην συνταγή. Γι΄ αυτό με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα δείτε αν έχει ψηθεί ή όχι και προσαρμόστε ανάλογα το χρόνο.

Βουτυρώνετε τη φόρμα

Πάντα βουτυρώνετε και αλευρώνετε το σκεύος στο οποίο θα ψήσετε.

Γνωρίζοντας πλέον τι πρέπει να κάνετε φτιάξτε μία απο τις ακόλουθες συνταγές για κέικ.



Πηγή: bbcgoodfood.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved