7 πρακτικές συμβουλές για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά

Bigstock

Γνωρίζατε ότι ορισμένες διατροφικές επιλογές και αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να βοηθήσουν να μειώσετε το κοιλιακό λίπος;

Η μείωση του κοιλιακού λίπους είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγείας: το υπερβολικό κοιλιακό λίπος μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, υπέρτασης και διαβήτη τύπου 2.

Η Lena Beal, M.S., διατροφολόγος μοιράζεται επτά συμβουλές για το πώς θα καταφέρετε να μειώσετε το λίπος της κοιλιάς.

1. Τρώτε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες.

Προσθέστε στη διατροφή σας τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες στη διατροφή σας, όπως φρούτα, λαχανικά, φασόλια και δημητριακά ολικής άλεσης (όπως πλιγούρι βρώμης, καστανό ρύζι και ψωμί ολικής άλεσης). Πάντα με αργό ρυθμό.

«Οι φυτικές ίνες βοηθούν την τροφή να διασπαστεί μέσω του εντέρου, αλλά χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστεί το σώμα σας στην κατανάλωση τους», εξηγεί η δρ Beal, και συνεχίζει : «το να προσθέσετε απότομα πάρα πολλές φυτικές ίνες μπορεί να οδηγήσει σε αέρια, φούσκωμα και κράμπες ».

2. Ενσωματώστε προβιοτικά στη διατροφή

Τα προβιοτικά βοηθούν στη λειτουργία ενός υγιούς πεπτικού συστήματος. Βρίσκονται στα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το γιαούρτι, το κεφίρ και τα παλαιωμένα τυριά.

Στα μη γαλακτοκομικά τρόφιμα που περιέχουν προβιοτικά περιλαμβάνονται το kimchi, το kombucha, το ξινολάχανο, το miso και το tempeh.

3. Αποκλείστε τη δυσανεξία στη λακτόζη

«Οι τροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες μπορούν να προκαλέσουν αέρια και φούσκωμα», επισημαίνει η ειδικός, «αλλά αυτές πρέπει να επιβεβαιωθούν από το γιατρό σας. Πολλοί άνθρωποι αυτοδιαγιγνώσκουν αυτές τις καταστάσεις και αποκλείουν άσκοπα τα υγιεινά γαλακτοκομικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως από τη διατροφή τους. Αν υποψιάζεστε ότι έχετε αλλεργία ή δυσανεξία, επισκεφθείτε τη/το γιατρό σας για να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις».

4. Προσέξτε τι πίνετε

Το αλκοόλ και η καφεΐνη μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το έντερό σας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει διάρροια . Επιπλέον,τα ανθρακούχα ποτά μπορεί να παράγουν αέρια.

5. Τρώτε υγιεινά λίπη

«Ο μέτριες ποσότητες υγιεινών λιπών μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να διατηρήσετε το βάρος και την υγεία σας σε άριστη κατάσταση», λέει η δρ Beal, «τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και τα μονοακόρεστα λιπαρά συνδέονται με καλύτερη υγεία».

Τα ωμέγα-3 βρίσκονται στα ψάρια και επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο το λίπος αποθηκεύεται στο σώμα. «Τα ωμέγα-3 είναι πιθανό να βοηθήσουν στη μείωση του σωματικού λίπους με ή χωρίς μείωση των θερμίδων. Συνεπώς, αυξήστε τη σωματική δραστηριότητα και η απώλεια σωματικού λίπους θα αυξηθεί».

Τα μονοακόρεστα λιπαρά βρίσκονται στους ξηρούς καρπούς , στο ελαιόλαδο και στο αβοκάντο.

«Όχι μόνο βελτιώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, τα οποία μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, αλλά μπορεί να βοηθήσουν στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα υπό έλεγχο», υπογραμμίζει η δρ Beal.

6. Περιορίστε την πρόσληψη αλατιού

Η περίσσεια αλατιού ενισχύει την κατακράτηση νερού, η οποία οδηγεί σε φούσκωμα.

7. Μην καταναλώνετε λευκή ζάχαρη

Η κατανάλωση υπερβολικής ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, κακή υγεία του εντέρου, φλεγμονές και διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα . Περιορίστε τα αρτοσκευάσματα όπως κέικ, μπισκότα, πίτες, και τα ζαχαρούχα ποτά, όπως σόδα, χυμούς και ενεργειακά ποτά .

Πηγή: piedmont.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved