Διατροφή στην εγκυμοσύνη: 5 φρούτα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Η σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ικανοποιεί τις ανάγκες τόσο της μητέρας όσο και του εμβρύου.

Διατροφή στην εγκυμοσύνη: 5 φρούτα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Στην περίοδο της εγκυμοσύνης, θα πρέπει ιδανικά να καταναλώνετε τρεις με τέσσερις ημερήσιες μερίδες φρούτων, προκειμένου να εξασφαλίσετε την κατάλληλη πρόσληψη βιταμινών, φυτικών ινών και μετάλλων.

Η σημασία της κατανάλωσης φρούτων στην εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη προκαλεί φυσιολογικές αλλαγές λόγω των ορμονών που συντίθενται από τον πλακούντα. Αυτές οι αλλαγές είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη του εμβρύου.

Βασικά, κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων, αυξάνεται η ορμονική δραστηριότητα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ναυτία, κόπωση, αυξημένη όρεξη και έντονη υπνηλία . Παράλληλα, αυξάνονται οι θερμιδικές απαιτήσεις καθώς οι μήνες περνούν. Ως εκ τούτου, η περιεκτικότητα των φρούτων σε φολικό οξύ , βιταμίνη C, βιταμίνη Β, σίδηρο και ασβέστιο είναι το κλειδί για μία υγιή και πετυχημένη εγκυμοσύνη.

5 φρούτα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Συχνά, οι μέλλουσες μητέρες βιώνουν τις γνωστές «λιγούρες » και θέλουν να φάνε μόνο γλυκά. Τα φρούτα είναι η ιδανική εναλλακτική επιλογή καθώς όχι μόνο ικανοποιούν τις λιγούρες, αλλά περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά.

1. Πορτοκάλια

Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο προστατεύει τη μητέρα από τις ιογενείς ασθένειες και τη γρίπη.

Επιπλέον, περιέχουν ασβέστιο, το οποίο βοηθά στη δομή των οστών του μωρού. Η κατανάλωση πορτοκαλιών θα πρέπει να αυξάνεται σταδιακά μέχρι και την περίοδο μετά τον τοκετό.

6 ξηροί καρποί που πρέπει να τρώτε στην εγκυμοσύνη σύμφωνα με μία ειδικό

2. Μάνγκο

Τα μάνγκο θεωρούνται ένα από τα πιο θρεπτικά τροπικά φρούτα. Περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β6, κάλιο, σίδηρο και φυλλικό οξύ, στοιχεία απαραίτητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες συμβάλλει στη μείωση των συμπτωμάτων δυσκοιλιότητας . Το καλύτερο από όλα ε'ναι πως αυτό το γλυκό φρούτο αποτελεί εξαιρετική πηγή ενέργειας.

Κάθε πότε και πόσο είναι φυσιολογικό να κινείται το έμβρυο

sorbet-mango.jpg

3. Φράουλες

Οι φράουλες βρίσκονται στον κατάλογο των φρούτων που συνιστώνται για τις εγκύους, ειδικά κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου . Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ανθοκυανίνες, η οποία έχει αντιοξειδωτικές λειτουργίες, αλλά και σε βιταμίνη C προάγουν την υγιή κυκλοφορία του αίματος.

Παράλληλα, οι φράουλες βοηθούν τον οργανισμό να απορροφήσει θρεπτικά συστατικά όπως το κάλιο, το φολικό οξύ και το μαγνήσιο.

Ακμή στην εγκυμοσύνη: Γιατί συμβαίνει και πώς να απαλλαγείτε

4. Μήλα

Τα μήλα βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα καθώς και καταπραΰνουν το άγχος. Η περιεκτικότητά τους σε πηκτίνη βοηθά τον οργανισμό να αποβάλει τις τοξίνες που βρίσκονται στο έντερο .

Ομοίως, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος, διευκολύνουν την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στη μήτρα. Θυμηθείτε να τα πλένετε καλά πριν τα φάτε.

10η εβδομάδα κύησης: Το μωρό σας είναι τόσο μεγάλο όσο μια φράουλα

5. Μπανάνες

Τέλος, οι μπανάνες προσφέρουν μια υγιεινή επιλογή σνακ. Αυτό το φρούτο συνιστάται δεδομένης της περιεκτικότητάς του σε κάλιο και ασβέστιο, που συμβάλλει στη μείωση των κραμπών.

Οι μπανάνες αποτελούν επίσης εξαιρετική πηγή ριβοφλαβίνης, βιταμίνης Β3 και βιταμινών A, C, E και K. Μειώνει τους εμετούς και άλλες συχνές διαταραχές της εγκυμοσύνης.

Εγκυμοσύνη: Έξι τρόποι να αποδεχτείτε το σώμα σας που αλλάζει

sintagi-gia-tsai-me-mpananes.jpg

Τα αχλάδια , ο ανανάς και το καρπούζι είναι επίσης υγιεινά και εξίσου θρεπτικά με τα παραπάνω φρούτα.

Πηγή: youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved