Ιωάννα Τούνη: Η περίεργη στάση που κοιμάται ο Πάρης (και τα περισσότερα μωρά και νήπια)

Γιατί ο Πάρης, τα μωρά και άλλα νήπια επιλέγουν αυτή τη στάση για να κοιμηθούν κάποιες φορές.

Μαργαρίτα Νικολάου
Ιωάννα Τούνη: Η περίεργη στάση που κοιμάται ο Πάρης (και τα περισσότερα μωρά και νήπια)

Η Ιωάννα Τούνη και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου, μαζί με τον γιο τους, Πάρη και μερικούς φίλους ταξίδεψαν μέχρι την όμορφη Σαντορίνη. Από εκεί το διάσημο ζευγάρι έκανε αρκετές αναρτήσεις και στις περισσότερες πρωταγωνιστούσε ο μικρός τους γιος.

Ο Πάρης είναι ο mini me του Δημήτρη Αλεξάνδρου και αυτές οι φώτο το αποδεικνύουν

Αυτή που ξεχωρίσαμε εμείς περισσότερο; Τούτη εδώ, που δείχνει τον μικρό Πάρη να κοιμάται μπρούμυτα και κουλουριασμένο επάνω στα γόνατά του με τον γοφό του στον αέρα. Στάση που επιλέγουν τα περισσότερα (αν όχι όλα) τα μωρά και νήπια να κοιμηθούν.

Τα μωρά μερικές φορές να κάνουν περίεργα πράγματα κάνοντάς μας να αναρωτιόμαστε «γιατί το κάνουν αυτό», και αυτή η στάση ύπνο είναι ένα από αυτά τα περίεργα πράγματα. Είναι ασφαλής ως στάση; Φυσικά και είναι. Γιατί όμως επιλέγουν αυτή τη στάση;

Ορίστε 3 λόγοι

j.touni_siros.jpg

instagram @j.touni

1. Ο κουλουριασμένος ύπνος θυμίζει στα μωρά τη μήτρα

Οι ειδικοί λένε αυτή η κουλουριασμένη στάση μπορεί να θυμίζει στα βρέφη και τα νήπια πώς κοιμόντουσαν όταν ήταν στη μήτρα της μητέρας τους. Αυτή η θέση τα κάνει να αισθάνονται οικεία και ασφαλή.

2. Του αρέσει να μπουσουλάει

Μερικοί θεωρούν ότι τα μωρά που κοιμούνται σε αυτή τη θέση, είναι επειδή μόλις έχουν αρχίσει να μπουσουλάνε. Εάν πάλι είναι λίγο πιο μεγάλα και έχουν μάθει να περπατούν και να τρέχουν, το μπουσούλημα είναι κάτι που τους αρέσει και τα ξεκουράζει. Γι' αυτό και επιλέγουν αυτή τη θέση για να κοιμηθούν.

Ιωάννα Τούνη - Ακολουθεί τη μοντέρνα γονεϊκότητα και αυτοί είναι μερικοί από τους κανόνες της

3. Αυτή η θέση ύπνου βοηθά στη μείωση του στρες

Υπάρχει λόγος που αυτή η στάση είναι εκείνη που βοηθά στη μείωση του στρες. Μοιάζει με στάση γιόγκα και δεν είναι τυχαίο. Σύμφωνα με την Mayo Clinic , αυτή η στάση βοηθάει στο τέντωμα των μυών γύρω από τους γοφούς και είναι καλή για τη μείωση του στρες. Το ίδιο αναφέρει και το Yoga Journal: αυτή η συγκεκριμένη στάση μπορεί να ενεργοποιήσει το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα για να βοηθήσει στην προώθηση μιας κατάστασης χαλάρωσης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved