Η ιδέα αυτής της μαμάς να δημιουργήσει την «μπαμπαδο-ημέρα» είναι πανέξυπνη και γίνεται viral

Bigstock

Κάθε οικογένεια πρέπει να έχει μια «μπαμπαδο-ημέρα».

Όταν ένας από τους δύο γονείς μένει στο σπίτι με το παιδί ενώ ο άλλος εργάζεται, είναι δύσκολο να βρεθεί ισορροπία. Όποιος μένει στο σπίτι εξαντλείται ψυχολογικά καθώς σπάνια κάνει ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα με τα παιδιά.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ιδιοφυής ιδέα της μαμάς Kelly Irene (@kellyvellly) για την «μπαμπαδο-ημέρα» (στα αγγλικά «dadurday») έγινε viral.

«Είχαμε αρχίσει να εφαρμόζουμε την ιδέα αυτή σιγά-σιγά ώσπου πήρε τη θέση μιας ημέρας της εβδομάδας», εξήγησε στο βίντεό της.

https://www.tiktok.com/@kellyvellly/video/7391167302974197023

«Βασικά, κάθε Σάββατο, ο σύζυγός μου παίρνει το μικρό μας παιδί και πηγαίνουν μαζί μια βόλτα. Εγώ δεν είμαι προσκεκλημένη. Παιρνούν ποιοτικό και ουσιαστικό χρόνο παρέα. Κάνουν ό,τι θέλουν. Ούτε καν ρωτάω. Δεν με αφορά» δήλωσε.

Η μαμά Kelly συνέχισε λέγοντας: «Και οι δυο τους περιμένουν το Σάββατο πώς και πώς, καθώς ο σύζυγός μου δουλεύει καθημερινά και πολλές φορές υπερωρίες. Έτσι, όταν έρχεται το Σάββατο, είναι η ώρα του να λάμψει ως μπαμπάς».

Ως πρόσθετο μπόνους, εξηγεί, η κόρη τους είναι τόσο εξαντλημένη μετά τη βόλτα με τον μπαμπά της και κοιμάται για μεσημέρι, δίνοντας στη μαμά και στον μπαμπά την ευκαιρία να περάσουν λίγο ποιοτικό χρόνο ο ένας με τον άλλο.

«Είναι μια υπέροχη εμπειρία για όλους. Το συστήνω 100%», τονίζει.

Viral TikTok βίντεο: Το gentle parenting moment ενός μπαμπά, θα κάνει την καρδούλα σας να «λιώσει»

Νέοι μπαμπάδες: Πώς να στηρίξετε τη σύντροφό σας που περνά επιλόχεια κατάθλιψη

Γιατί ο χρόνος που περνά ο μπαμπάς με το παιδί ένας προς έναν είναι τόσο σημαντικός

  • Ενισχύεται ο δεσμός μπαμπά-παιδιού. Η ατομική προσοχή επιτρέπει την ανάπτυξη ενός βαθύτερου δεσμού και εμπιστοσύνης .
  • Η επικοινωνία βελτιώνεται. Χωρίς περισπασμούς, τα παιδιά αισθάνονται πιο άνετα να ανοίγονται στους γονείς τους.
  • Ενισχύεται η αυτοεκτίμηση και βελτιώνεται η γνωστική ανάπτυξη.
  • Ενισχύεται η συναισθηματική νοημοσύνη . Οι μπαμπάδες βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν αλλά και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.
  • Βελτιώνονται οι ακαδημαϊκές επιδόσεις.
  • Διδάσκονται δεξιότητες ζωής. Οι μπαμπάδες μεταδίδουν πρακτικές γνώσεις στα παιδιά
  • Δημιουργούνται χαρούμενες αναμνήσεις. Αυτές οι ιδιαίτερες στιγμές γίνονται συχνά αγαπημένες αναμνήσεις τόσο για τους μπαμπάδες όσο και για τα παιδιά.

Πολλές και πολλοί στα σχόλια μοιράστηκαν τις δικές τους εκδοχές της «μπαμπαδο-ημέρας».

«Την ονομάζουμε Public Transportation Day επειδή τόσο ο γιος μου όσο και ο σύζυγός μου λατρεύουν να χρησιμοποιούν το μετρό», έγραψε μία μαμά.

Ένας μπαμπάς πρόσθεσε: «Τα Σάββατα είναι η μέρα που η γυναίκα μου κοιμάται παραπάνω. Εγώ παίρνω το μωρό, πηγαίνουμε στο σουπερμάκετ, στον φούρνο για ντόνατς. Επιστρέφουμε σπίτι αργότερα όταν η μαμά είναι ξεκούραστη!»

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved