«Bedroom parent» vs «living room parent» - Εσύ τι γονιός είσαι; Ένα viral TikTok έχει την απάντηση

Bigstock

Η επιλογή αυτή αντικατοπτρίζει το πού περνάτε τον περισσότερο χρόνο με τα παιδιά σας και πώς επηρεάζει την καθημερινότητά σας.

Ένα εκπληκτικό πράγμα σχετικά με το TikTok είναι ότι πραγματικά μας υπενθυμίζει ότι ενώ είμαστε όλοι τόσο διαφορετικοί, ταυτόχρονα μοιραζόμαστε τόσες πολλές ομοιότητες. Όπως αυτή η ερώτηση για το «στυλ ανατροφής » που έγινε viral:

Είστε «γονιός της κρεβατοκάμαρας» (bedroom parent) ή «γονιός του σαλονιού» (living room parent);

Για να απαντήσετε, πρέπει να σκεφτείτε το μέρος στο οποίο οι γονείς σας περνούσαν τον περισσότερο χρόνο όταν ήσασταν μικρή . Οι millennials μαμάδες ίσως μπορούν να ταυτιστούν με γονείς οι οποίοι ήταν απομονωμένοι στα υπνοδωμάτια τους μακριά από τα παιδιά.

Η μαμά Marissa Kile (@maroo927) ανάρτησε ένα βίντεο όπου μίλησε για το θέμα του «bedroom parent» έναντι του «living room parent»- οι δικοί της ήταν αυστηρά «γονείς της κρεβατοκάμαρας». Περνούσαν πολύ χρόνο εκεί μέσα χαλαρώνοντας ή δουλεύοντας κ.λπ. και στα παιδιά δεν επιτρεπόταν να μπουν μέσα.

«Οι γονείς μου ήταν σαν να βρίσκονται 25/7 στην κρεβατοκάμαρά τους», εξηγεί και προσθέτει: «Δεν ήταν ποτέ στο σαλόνι, εντάξει; Οπότε, το να μπαίνω στο υπνοδωμάτιο των γονιών μου ήταν να μπαίνω στο ιερό της εκκλησίας. Στεκόμουν στην πόρτα και περίμενα την άδεια για να μπω».

Gen Z, Millenials, Gen X - Πώς επηρεάζει η γενιά σου το στιλ γονεϊκότητας που ακολουθείς

https://www.tiktok.com/@maroo927/video/7264627313348807979

Κάποιος της σχολίασε πως υπάρχει και η έννοια του «γονιού κρεβατοκάμαρας», επειδή οι γονείς τους περνούσαν τον περισσότερο χρόνο τους στο σαλόνι του σπιτιού. Μάλιστα, ο σύζυγος της Marissaλέει ότι οι γονείς του ήταν από αυτούς.

«Δεν ήξερα ότι οι γονείς του σαλονιού ήταν κάτι το "συνηθισμένο" μέχρι που μεγάλωσα αρκετά και καταλάβα πως και η καλύτερή μου φίλη δεν είχε τέτοιους γονείς.Οι γονείς της ήταν «γονείς κρεβατοκάμαρας », εξηγεί σ' ένα επόμενο βίντεο.

Λέει επίσης ότι την έχει επηρεάσει αυτό στην ενήλικη πλέον ζωή της και έχει διακοσμήσει το δικό της υπνοδωμάτιο με μίνιμαλ στοιχεία καθώς ουσιαστικά είναι μόνο εκεί για τον ύπνο και για τίποτα άλλο.

Τα 4 γονεϊκά στυλ ανατροφής και 5 βασικές συμβουλές για γονείς

«Προτιμώ να περνάω περισσότερο χρόνο επικεντρωμένη σ' όλα τα άλλα δωμάτια του σπιτιού παρά στον χώρο στον οποίο δεν περνάω καθόλου χρόνο, επειδή κυριολεκτικά περιμένω μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για να πάω για ύπνο», εξηγεί.

https://www.tiktok.com/@maroo927/video/7264934581860715819

Μία σημείωση εδώ: Οι «living room parent» ανήκουν στη Gen Χ ενώ oι «bedroom parents» στους Boomers πλέον δεν είναι το ίδιο με εκείνων των Millennials, δεδομένου ότι η κρεβατοκάμαρα σήμερα δεν είναι απαγορευμένη για τα παιδιά.

Οι τέσσερις τύποι γονεϊκότητας – Ποιος είναι ο πιο επιτυχημένος;

Οι «σύγχρονοι» γονείς κρεβατοκάμαρας σήμερα είναι σαν να λένε «Είμαστε κουρασμένοι, ας δούμε τηλεόραση ή ας διαβάσουμε βιβλία εδώ, ενώ είμαστε ξαπλωμένοι άνετα αντί να καθόμαστε στον καναπέ».

Εσύ, τι είδος γονιού είσαι τελικά;

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved